Podgorica: U subotu zajednička akcija građana u Zelenoj zoni

Neformalna grupa stanara, kako je saopšteno, već mjesec dana radi na realizaciji projekta ’’Zelena zona za djecu i penzionere"
61 pregleda 1 komentar(a)
Zelena zona za djecu i penzionere, Foto: Zelena zona za djecu i penzionere
Zelena zona za djecu i penzionere, Foto: Zelena zona za djecu i penzionere
Ažurirano: 06.10.2017. 14:32h

Zajednička akcija građana kojom će biti zaokružena prva faza uređenja, koja podrazumijeva čišćenje i pripremu parka u Bulevaru Ivana Crnojevića u Podgorici, održaće se u subotu, 7. oktobra, od 11 časova.

Neformalna grupa stanara, kako je saopšteno, već mjesec dana radi na realizaciji projekta ’’Zelena zona za djecu i penzionere’’, kako bi tokom narednog perioda tu moglo biti postavljeno novo igralište.

"U proteklih mjesec dana stanari su za najmlađe posjetioce parka napravili novu kutiju sa pijeskom za igru, postavili šarene stolove i klupe i jednu ljuljašku. Pored toga, postavili su i nove klupe i dva šahovska stola kako bi i stariji mogli ljepše ispuniti vrijeme provedeno u parku. Akciji se pridružilo i gradsko Zelenilo, koje je doniralo nove i osposobilo stare klupe, pokosilo travu, uklonilo suve grane i ostatke betonskih stopa od prethodnog mobilijara. Zajednička akcija građana će početi u 11 časova, a planirano je da djeca sa akademskom slikarkom Ninom Vukčević farbaju stari tobogan, igru školice i oslikavaju mobilijar koji su stanari napravili tokom prethodnog perioda. Biće organizovano i detaljno čišćenje parka od stakla i drugih sitnih predmeta, ali i postavljanje nove male biblioteke na otvorenom u parku. U tome će stanarima pomoći NVO Naša akcija, Udruženje Roditelji, Udruženje ljubitelja Gorice i prirode i NVO OK Koral", saopšteno je.

Više informacija o projektu i akciji može se naći na Facebook grupi Zelena zona za djecu i penzionere

Bonus video: