Zastoji na nekoliko lokacija u Podgorici: Najviše gužve na Cetinjskom putu

Kružni tok na raskrsnici Cetinjskog i Nikšićkog puta i dalje usko grlo, gužve iz pravca Zabjela, kolone i ka Starom aerodromu
146 pregleda 9 komentar(a)
kružni tok, Gintaš, Foto: Svetlana Mandić
kružni tok, Gintaš, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 06.10.2017. 13:58h

Izgradnjom kružnog toka na raskrsnici Nikšićkog i Cetinjskog puta, nije riješen problem gužvi na toj dionici u Podgorici, odnosno stalno dolazi do zagušenja i stvaranja takozvanih čepova.

Iz Glavnog grada su kada je počela rekonstrukcija navedene raskrsnice, naveli da će izgradnjom kružnog toka biti riješen problem uskog saobraćajnog grla.

Gužve se stvaraju, jer se iz pravca Zabjela Ulicom Vojisavljevića preko mosta do kružnog toka dolazi jednom trakom, a kolone znaju da budu i do pasarele na Zabjelu.

“To je, može se reći, najkritičnija tačka u gradu, što se tiče gužvi. Izgradnjom kružnog toka na toj lokaciji samo se malo poboljšalo stanje, gužve su stalno, pogotovo iz pravca Zabjela”, kazao je “Vijestima” taksista Vesko Bijelić.

On smatra da bi taj problem mogao da bude riješen jedino rekonstrukcijom Ulice Vojisavljevića.

Na nekadašnjoj raskrsnici na strani mosta Vojislavljevića ranije su postojale tri saobraćajne trake - jedna za skretanje ka Cetinju, druga prema Nikšiću, a treća traka za priključenje u pravcu centra Podgorice.

Kompanija „Čelebić“ donirala je izradu projekta za pomenuti kružni tok, vrijednosti oko 12 hiljada eura, ali i radove na toj dionici od 140 hiljada eura.

Glavni grad planirao je rekonstrukciju, proširenje i ojačanje mosta, ali je tender za radove nekoliko puta obustavljan, jer nije bilo ponuda.

Rekonstrukcijom mosta, odnosno, njegovim planiranim proširenjem, kako je navedeno u tenderskoj dokumentaciji, povećava se bezbjednost saobraćaja, a stvaraju se i uslovi za kvalitetniji javni prevoz putnika.

Pored toga, planom uređenja predviđena je i rekonstrukcija Ulice Vojisavljevića u bulevar.

Bijelić je kazao da se gužve stvaraju i na kružnom toku na Starom aerodromu kod benzinske pumpe Luk oil, ali da je to kraći period.

“Dešava se da gužve budu i na kružnom kod 'Gintaša'. Ali, u suštini, kružni tokovi su odlično rješenje za regulisanje saobraćaja i treba ih praviti što više”, smatra Bijelić.

Bonus video: