Bigović vršilac funkcije dekana PMF-a

Dosadašnji dekan Predrag Miranović podnio ostavku pošto je imenovan za člana Savjeta RTCG-a

4907 pregleda 0 komentar(a)
Foto: UCG
Foto: UCG

Dekan Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta Crne Gore prof. dr Predrag Miranović podnio je ostavku na mjesto dekana, na lični zahtjev, zbog imenovanja za drugu javnu funkciju – člana Savjeta Radio-televizije Crne Gore.

Upravni odbor Univerziteta Crne Gore je na elektronski održanoj sjednici konstatovao prestanak funkcije Miranoviću i imenovao za vršioca funkcije dekana prof. dr Miljana Bigovića, vanrednog profesora UCG.

Funkciju dekana PMF-a obavljaće počev od 1. septembra do izbora dekana tog fakulteta, u skladu sa zakonom, saopšteno je iz Univerziteta.

"Profesor Bigović je imenovan na predlog rektora prof. dr Vladimira Božovića, budući da je, kako je Rektor naveo u dopisu Upravnom odboru UCG, Bigović na PMF-u do sada obavljao funkciju prodekana, opravdano je i najcjelishodnije da on bude vršilac dužnosti dekana. Profesor Bigović ja angažovan u nastavi na Univerzitetu Crne Gore od 2012. godine, a od 2016. izvodi nastavu iz predmeta Organska hemija za studente studijskih programa: Biologija, Hemijska tehnologija, Zaštita životne sredine, kao i nastavu iz predmeta Organska hemija 1 za studente Farmacije, te Mehanizmi organskih reakcija za studente specijalističkih studija na programu Hemijska tehnologija. Oblasti njegovog naučnog interesovanja su organska hemija, organska sinteza, organometalna hemija i hemija životne sredine", navodi se u saopštenju.

Miranović je ostavku dao u skladu sa Statutom UCG, koji propisuje da „dekan odnosno direktor ne može istovremeno obavljati bilo koju drugu upravljačku, rukovodeću ili javnu funkciju, u skladu sa zakonom“, pojasnili su iz Univerziteta.

Bonus video: