Đurašković čestitao jubilej 140 godina od osnivanja Vatrogasne jedinice na Cetinju

"Ovaj značajan jubilej nas podsjeća da ste hrabrim, požrtvovanim i vrijednim radom svih ovih godina bili uz naše sugrađane i sve građane Crne Gore uvijek kada im je bilo najpotrebnije"

1731 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Prijestonica Cetinje
Foto: Prijestonica Cetinje

Gradonačelnik Opštine Cetinje Nikola Đurašković čestitao je pripadnicima Službe zaštite i spašavanja Prijestonice jubilej 140 godina od osnivanja tadašnje Vatrogasne jedinice.

"Ovaj značajan jubilej nas podsjeća da ste hrabrim, požrtvovanim i vrijednim radom svih ovih godina bili uz naše sugrađane i sve građane Crne Gore uvijek kada im je bilo najpotrebnije", navodi se u saopštenju Đuraškovića.

Dodao je da vrijedni jubilej mora svima biti podstrek da svakodnevno budemo podrška radu Vatrogasne jedinice, imajući na umu da hrabro i beskompromisno svakog dana rizikuju svoje da bi zaštitiili živote drugih.

"Naša je svojevrsna moralna, ljudska i profesionalna obaveza da stvorimo sve neophodne uslove da vaša služba bude tehnički i materijalno osposobljena na najvećem nivou"

Prijestonica Cetinje cijeneći značaj 140 godina od osnivanja Vatrogasne jedinice opredijelila je novčane nagrade za sve pripadnike službe, odustajući od svečane proslave ovog jubileja zbog tragičnog događaja koji se nedavno dogodio na Cetinju.

"Uvjeren u uspješnost vaših budućih poduhvata i odnos pun poštovanja svih građana Cetinja prema vašem radu, koristim priliku da vam još jednom u svoje lično ime i u ime naših sugrađanki i sugrađana čestitam 140 godina postojanja Vatrogasne jedinice", kazao je Đurašković.

Bonus video: