U četvrtak novi protest Sindikata odbrane i Vojske Crne Gore

Ovo će biti treći protestni marš SOVCG, a održavaju ga 5. oktobra, dva dana uoči Međunarodnog dana dostojanstvenog rada i Dana Vojske CG 7. oktobra
97 pregleda 3 komentar(a)
Nenad Čobeljić
Nenad Čobeljić
Ažurirano: 04.10.2017. 12:09h

Sindikat odbrane i Vojske Crne Gore (SOVCG) održaće sjutra u 16 časova protestni marš ''Za istinu, pravdu i dostojanstvo!'', zbog, kako tvrde, nezakonitog otpuštanja iz Vojske.

“Protestujemo zbog nečinjenja i nepostupanja državnih institucija da ustanove istinu i u skladu sa njm postupe po zakonu. Protestujemo zbog potpuno prekinutog socijalnog dijaloga čime je stvoren prostor za još šire nezakonito postupanje i samovolju u MO i VCG”, piše u saopštenju SOVCG, na čijem je čelu Nenad Čobeljić.

On je pozvao na solidarnost akademsku zajednicu, profesore, studente policajce...

Ovo će biti treći protestni marš SOVCG, a održavaju ga 5. oktobra, dva dana uoči Međunarodnog dana dostojanstvenog rada i Dana Vojske CG 7. oktobra.

Ministar odbrane Predrag Bošković saopštio je nedavno na Televiziji Vijesti da ugovori nijesu produženi vojnicima koji nijesu dostojni da nose unofrme zbog neprofesionalnog ponašanja.

Čobeljić i još 90-ak oficira su na spisku za prijevremenu penziju po povlašćenim uslovima, radi, kako tvrdi MO, podmlađivanja Vojske.

Predsjednik Sindikata je objavio da ne želi da se penzioniše.

Bonus video: