Kovačević: Česta promjena kadrova zakočila realizaciju infrastrukturnih projekata u Pljevljima

Predsjednik Opštine Pljevlja kazao je da je zadovoljan što je nova rukovodeća struktura Ministarstva kapitalnih investicija shvatila ozbiljnost situacije

5955 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Opština Pljevlja
Foto: Opština Pljevlja

Opština Pljevlja i Uprava za kapitalne projekte saglasile su se danas da najhitnije ubrzaju aktivnosti na izgradnji zaobilaznice od raskrsnice kod Balkana do raskrsnice kod Sekcije za puteve i glavnog napojnog cjevovoda od Pliješi do grada budući da su te aktivnosti, bile zaustavljene ili usporene u mandatu prethodne Vlade.

To je saopšteno iz Kabineta predsjednika opštine Rajka Kovačevića koji je danas u Pljevljima razgovarao sa v.d. direktora Uprave za kapitalne projekte Esminom Bećovićem o kapitalnim projektima koji se finansiraju iz ovogodišnjeg državnog budžeta.

"Dogovoreno je da Uprava za kapitalne projekte raspiše tendere za izgradnju zaobilaznice, glavnog napojnog cjevovoda čim dobije potrebnu dokumentaciju, da Opština Pljevlja i doo „Vodovod“ usaglase dokumentaciiju za projekat izgradnje novog postrojenja za preradu pitke vode na Pliješi, kako bi Uprava za kapitalne projekte raspisala tender za izgradnju, te da do kraja godine budu isprojektovani transfer stanica i reciklažno dvrišta sa sortirnicom", navodi se u saopštenju Kabineta predsjednika opštine.

Predsjednik Opštine, kako se dodaje, iskazao je nezadovoljstvo saradnjom sa prethodnom Vladom Crne Gore u realizaciji kapitalnog dijela budžeta opredijeljenog Pljevljima, istakavši da je nestabilno funkcionisanje izvršne vlasti na državnom nivou kroz čestu izmjenu kadrova zakočilo realizaciju važnih infrastrukturnih projekata u Pljevljima.

"Kovačević je istakao zadovoljstvo što je nova rukovodeća struktura Ministarstva kapitalnih investicija na čelu sa ministrom Ervinom Ibrahimovićem shvatila ozbiljnost situacije kroz iskazivanje spremnosti za dinamiziranje onih radova za koje postoje pretpostavke za realizaciju u Opštini Pljevlja. Takođe, Kovačević je izrazio zahvalnost na preduzimljivosti novom direktoru Uprave za kapitalne projekte Esminu Bećoviću „koji je u prvim danima mandata, krenuo u pravom smjeru, što predstavlja izuzetak kvalitativni pomak u odnosu na saradnju sa prethodnim resornim ministrom, direktorom Uprave za kapitalne porjekte i njihovim saradnicima", navodi se u saopštenju.

Bonus video: