Abazović: Izbor Kračkovića može doprinijeti da se prava svih medijskih radnika istinski poštuju

"Svi moramo dati doprinos poboljšanju generalnog javnog diskursa, što će neminovno dovesti i do boljeg društvenog položaja medijskih radnika", kazao je Abazović

15595 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Predsjednik Vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović čestitao je dugogodišnjem novinaru i uredniku Radomiru Kračkoviću na izboru za novog predsjednika Sindikata medija.

"Pozdravljam izbor Kračkovića, jer vjerujem da on može doprinijeti tome da se u naredne četiri godine riješi pitanje Granskog kolektivnog ugovora za medijsku djelatnost, da se prava svih medijskih radnika istinski poštuju, kao i tome da se poboljša bezbjednost novinara", saopštio je Abazović.

Povezani članci

17. Septembar 2022.

Kračković na čelu Sindikata medija

Kako je istakao, sva ta neriješena pitanja su posljedice, između ostalog, nagomilanih problema u okviru trenutne medijske i političke scene u državi.

"Zbog toga, svi moramo dati doprinos poboljšanju generalnog javnog diskursa, što će neminovno dovesti i do boljeg društvenog položaja medijskih radnika. Želim Sindikatu medija uspješan rad u predstojećem periodu", zaključio je Abazović.

Bonus video: