Giljača: Obezbijediti parcelu za mezaristan u Tivtu

"Evo prilike da zajedničkim naporima postignemo da muslimani napokon dobiju svoje, muslimansko groblje", kazala je predstavnica Bokeškog foruma

2364 pregleda 5 komentar(a)
Giljača, Foto: Bokeški forum
Giljača, Foto: Bokeški forum

Predstavnica Bokeškog foruma iz Tivta, Marija Maja Giljača, kazala je da najavljeno proširenje gradskog groblja za novih 6.700 kvadrata ukazuje na mogućnost obezbjeđenja parcela za obavljanje ukopa pripadnika islamske vjeroispovijesti.

Ističe da je to jedan od gorućih problema sa kojima se suočava muslimanska zajednica u Tivtu i da u Bokeškom forumu stoga smatraju da je ovo prilika za njegovo rješavanje, koja se, kako je kazala, ne smije propustiti.

"Zamislite grad u kome ne postoji mjesto gdje se možete dostojno, prema svojim običajima sahraniti, a dostojna sahrana je civilizacijski standard za svaki grad. Ovo se posebno odnosi na Tivat koji se ponosi svojim multikulturalizmom i multikonfesionalizmom. Da li je to grad u kome želite živjeti? Evo prilike da zajedničkim naporima postignemo da muslimani napokon dobiju svoje, muslimansko groblje. Obezbjeđivanjem mezaristana, Tivat im obezbjeđuje sigurnost da je zaista njihov dom", saopštila je Giljača.

Bonus video: