Decenijska saradnja nastavljena još jednom donacijom

Učenici ove škole već generacijama obavljaju praksu u IDEA prodavnicama u Nikšiću, dok tokom sezone profesionalnu plaćenu praksu obavljaju u prodavnicama na primorju

39868 pregleda 0 komentar(a)
Foto: IDEA
Foto: IDEA

Preko 10 godina traje uspješna saradnja nikšićke Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole i kompanije Mercator-CG. Nakon opreme za kabinet trgovine u martu ove godine, kompanija je ovoga puta školi donirala neophodni projektor za potrebe nastave.

Pored donacija, kompanija je omogućila da učenici ove škole već generacijama obavljaju praksu u IDEA prodavnicama u Nikšiću, dok tokom sezone profesionalnu plaćenu praksu obavljaju u prodavnicama na primorju.

U Srednjoj ekonomsko-ugostiteljskoj školi su zahvalni na dugogodišnjoj saradnji u okviru koje su realizovane brojne aktivnosti.

Već godinama organizujemo praktičnu nastavu za naše učenike u IDEA prodavnicama u Nikšiću, a ovog ljeta 30 njih obavljalo je i profesionalnu plaćenu praksu u Budvi. Nakon završetka prakse, kompanija je zaposlila trećinu učenika do kraja sezone. To je samo dio naših zajedničkih aktivnosti. Nakon vrijedne donacije za kabinet trgovine, u cilju uspješne korelacije teorije i prakse, kompanija Mercator-CG je odlučila da donira školi projektor, nastavno sredstvo koje je od velikog značaja za rad naših profesora. Ovim smo dodatno učvrstili uspješnu saradnju, na čemu smo izrazito zahvalni“ - kazao je nastavnik Nina Nikolić, koordinatorka za realizaciju obrazovnog programa Tehničar prodaje.

IDEA
foto: IDEA, Nina Nikolić

I ove školske godine potpisan je ugovor između kompanije i škole, pa će učenici svih razreda nastaviti da obavljaju praktičnu nastavu u IDEA prodavnicama u Nikšiću. Prema riječima Jelene Doderović, direktorice marketinga u kompaniji Mercator-CG, posebna vrijednost saradnje se upravo ogleda u praktičnom znanju, koje je od krucijalnog značaja i učenici ga mogu valorizovati nakon završetka srednje škole.

Praktično znanje je ono što naša kompanija želi da pokloni učenicima nikšićke Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole, tehničarima prodaje i nadam se našim budućim kolegama. Dodavanje prakse na formalno obrazovanje rezultira usavršavanjem kadrova za tržište rada. Da je tako, pokazalo se ovog ljeta u našim prodavnicama u Budvi, jer su se kolege iz srednje škole sjajno snašle na svom prvom radnom angažmanu “ – kazala je Doderović.

Ona dodaje i da kompanija prepoznaje potrebe škole u cilju što boljeg obrazovanja učenika, pa je donacijom projektora za predavanja na Obrazovnom programu Tehničar prodaje željela da zaokruži model usavršavanja kadrova.

IDEA
foto: IDEA, Jelena Doderović

Drago nam je kada smo u mogućnosti da odgovorimo na potrebe škole, te da im olakšamo rad uoči početka nove školske godine. Sigurna sam i da se ovim naša saradnja ne završava, već naprotiv otvaraju nova poglavlja uspješnih priča“ – zaključuje Doderović.