U Bijelom Polju Vojska Crne Gore predstavila opremu, vozila i naoružanje

Poručnik Jovica Đuretić, istakao je da je cilj ove manifestacije da se građani upoznaju sa sposobnostima Vojske Crne Gore

7657 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Jadranka Ćetković
Foto: Jadranka Ćetković

Poslije Bara, Kolašina i Pljevalja, na gradskom trgu u Bijelom Polju danas je održana manifestacija „Vojska u vašem gradu“, koju povodom Dana Vojske organizuju Ministarstvo odbrane i Vojska Crne Gore.

Najveće oduševljenje izloženom opremom, vozilima i naoružanjem pokazali su najmlađi sugrađani tog grada.

Vojska je izložila dio svoje najsavremenije opreme, vozila i naoružanja, a na štandovima je bio izložen i promotivni materijal, brošure i flajeri, kako bi zainteresovani mogli da se informišu na koji način mogu postati dio državne službe.

Poručnik Jovica Đuretić, istakao je da je cilj ove manifestacije da se građani upoznaju sa sposobnostima Vojske Crne Gore.

“Ovdje smo izložili samo dio sredstva i opreme, a sve sa ciljem da i građanima Bijelog Polja približmo sve aktivnosti Vojske, njene sposobnosti i kapacitete. Kolege su zainteresovanima dali sve informacije o o tehničkim karakteristkima opreme i oružja, načinu upotrebe, kao i to u kojima situacijama se upotrebljavaju. Uz to, pružili smo im i sve informacije o vojnom pozivu, ljetnjem vojnom kampu, dobrovoljnom služenju vojnog roka, ali i upisu na inostranim vojnim akademijama. Zaista nas raduje veliko interesovanje Bjelopoljaca, što su pokazali da žele da se oprobaju u tome kako je biti vojnik, da osjete taj vojnički život i nadam se da će neko od mladih pronaći sebe u Vojci Crne Gore ili u nekim drugim našim specijalnostima“, kazao je on, napominjući da su u okviru manifestacije "Vojska u vašem gradu" izložene fotografije Srđe Martinovića, pod nazivom “Crnogorska vojska kroz vrijeme”.

Bonus video: