Kovačević: Opština Pljevlja nastavlja da asfaltira saobraćajnice, napokon smo dobili ozbiljne izvođače

Kovačević je kazao da će radove na asfaltiranju gradskih saobraćajnica izvoditi preduzeće "Crnagoraput", a seoske puteve pljevaljska kompanija "Tim kompani" zajedno sa dvije nikšićke građevinske firme

4365 pregleda 0 komentar(a)
Kovcačević prilikom obilaska radova u Ostroškoj ulici, Foto: Opština Pljevlja
Kovcačević prilikom obilaska radova u Ostroškoj ulici, Foto: Opština Pljevlja

Opština Pljevlja nastavlja da asfaltira i obnavlja asfalt na gradskim i prigradskim saobraćajnicama, najavio je predsjednik Opštine Rajko Kovačević istakavši da su se na tender koji je treći put raspisala Opština javili respektabilni izvođači.

"Nakon dva neuspješna pokušaja da izaberemo izvođače radova, juče smo napokon dobili ozbiljne izvođače koji su se javili na tender. Nadam se da ćemo u najbržem mogućem roku krenuti sanaciju i asfaltiranje planom predviđenih gradskih i seoskih puteva", kazao je Kovačević prilikom obilaska rekonstruisane Ostroške ulice.

Kovačević je kazao da će radove na asfaltiranju gradskih saobraćajnica izvoditi preduzeće "Crnagoraput", a seoske puteve pljevaljska kompanija "Tim kompani" zajedno sa dvije nikšićke građevinske firme.

Iz Opštine je ranije saopšteno da je zbog privremenog isključivanja informacionog sistema usljed sajber napada na informacioni sistem Vlade Crne Gore, sprovođenje više postupaka javnih nabavki kasnilo više od mjesec.

Kovačević je kazao da će Opština uprkos nepovoljnom ekonomskom ambijentu učiniti sve da realizuje sve projekte predviđene kapitalnim budžetom.

"Trudićemo se da do kraja godine, uprkos nenaklonjenom privrednom i ekonomskom ambijentu, sve ono što smo obećali građanima i zacrtali našim planovima u kapitalnom budžetu realizujemo u maksimalnoj mogućoj mjeri"; kazao je predsjednik Opštine.

Rekonstrukcija Ostroške ulice u naselju Guke dužine 600 metara, počela je u septembru prošle godine i podrazumijeva izgradnju atmosferske i fekalne kanalizacije, vodovodne mreže i javne rasvjete, trotoara, ivičnjaka i novi asfalt.

Radove vrijedne 470.000 eura finansira Opština Pljevlja.

"Ovo je još jedan u nizu infrastrukturnih objekata kojim pokušavamo da građanima jedne od najvećih pljevaljskih mjesnih zajednica omogućimo ugodniji i komforniji život", kazao je Kovačević.

Kazao je da je Opština Pljevlja u protekle tri godine u Mjesnoj zajednici Guke uspješno okončala više vrijednih infrastrukturnih projekata, a kao naročito važnu izdvojio izgradnju Višegradske ulice i fekalne kanalizacije u dužini od 1,3 kilometara.

Bonus video: