Klimenta: Sedamsto penzionera iz Rožaja se smrzava, jer ne mogu da kupe drva

"Ako nas i dalje svi budu ignorisali, ostaje nam da umjesto na lokalne izbore svi izađemo na ulicu", kazao je predsjednik Skupštine Pokreta penzionera Crne Gore

4357 pregleda 4 komentar(a)
Klimenta, Foto: Pokret penzionera Crne Gore
Klimenta, Foto: Pokret penzionera Crne Gore

Iako je Rožaje već mjesec dana ušlo u hladne dane, 700 penzionera iz te opštine se smrzava, jer nemaju finansijske mogućnosti da kupe drva, a kako će i imati sa penzijom od 100 do 200 eura, kazao je predsjednik Skupštine Pokreta penzionera Crne Gore Sadik Klimenta.

On je saopštio da je danas dostavio dodatne spiskove Ministarstvu rada i socijalnog staranja, i lično v.d. direktoru Fonda penzijskog i invalidskog staranja Ranku Aligrudiću, sa molbom da se pomogne penzionerima u Rožajama "u ovim teškim danima".

Klimenta je naveo da se njih 700 do sada potpisalo kroz zajedničku peticiju za pomoć u drvima, a koja je dostavljena navedenim institucijama.

"Takođe smo se obratili pojedinim humanistama i udruženjima da obezbijede jedan šleper brašna za ugrožene penzionere iz Rožaja, i ako nas i dalje svi budu ignorisali, ostaje nam da umjesto na lokalne izbore svi izađemo na ulicu, jer ovako više ne možemo da opstanemo", naveo je Klimenta, rekavši da je to danas prenio i direktoru Fonda PIO.

Bonus video: