Đaci danima bez vode

Ministarstvo tvrdi da radi na problemu učenika u objektu nekadašnje Gimnazije “Luča”

4156 pregleda 1 komentar(a)
Suve slavine u objektu bivše privatne gimnazije u Podgorici, Foto: Boris Pejovic
Suve slavine u objektu bivše privatne gimnazije u Podgorici, Foto: Boris Pejovic

Nema vode u objektu područnog odjeljenja OŠ “Dr Dragiša Ivanović”, nekadašnjoj privatnoj Gimnaziji “Luča”.

Roditelji đaka ispričali su “Vijestima” da su slavine suve, da njihova djeca izbjegavaju da idu u toalet tokom nastave... Roditelji tvrde i da se zaposleni danima trude da olakšaju školski dan - vodu dopremaju u bidonima.

Nastavu u ovom objektu pohađaju mlađi učenici OŠ “Vladimir Nazor”, čiji je objekat srušen, jer je, kako su ranije tvrdile prosvjetne vlasti, nebezbjedan.

Iz Ministarstva prosvjete kažu da su upoznati sa problemom, kao i da rade na njegovom rješavanju.

”Ministarstvo prosvjete upoznato je sa problemom nedostatka vode u područnom odjeljenju OŠ ‘Dr Dragiša Ivanović’, gdje nastavu pohađaju učenici OŠ ‘Vladimir Nazor’. Do nedostatka vode došlo je zbog slabe pumpe, koja nema kapacitete za potrebe i škole i mještana koji žive u okruženju. Ministarstvo je još prije nedjelju dana naložilo upravi škole da pronađe izvođača radova i dostavi ponudu našoj službi finansija, te će im biti obezbijeđena sredstva za rješavanje ovog problema”, kazali su iz Ministarstva.

Objekat OŠ “Vladimir Nazor” srušen je u martu zbog nebezbjednosti, jer su na paviljonima, tokom zimskog raspusta 2021. primijećene pukotine.

Zbog toga je nastava do kraja te školske godine organizovana onlajn, osim za deveti razred.

Tokom prošle školske godine nastava je organizovana u objektu nekadašnje gimnazije “Luča” i u OŠ “Marko Miljanov”, do kojih je bio organizovan prevoz.

Ove školske godine,ž đaci OŠ “Vladimir Nazor” raposređeni su u objekat “Luče”, OŠ “Marko Miljanov”, ali i novu OŠ “Novka Ubović” u Tološima.

Roditelji su protestovali više puta tražeći bolje rješenje, kao i da se što prije počne sa gradnjom novog školskog objekta.

Za sada nema informacija kad će gradnja početi, ali ni kad bi novi objekat mogao primiti učenike.

Bonus video: