Vatrogasci nezadovoljni i obračunom plata po programu Evropa sad

"Nećemo dozvoliti politizaciju eventualnih protesta, niti uplitanje pojedinaca ili organizacija koji će se sigurno oglasiti kao borci za prava vatrogasaca-spasilaca, a sve zarad ličnih interesa, jer su imali dovoljno vremena da svoju ‘borbu’ pokažu u periodu iza nas"

8357 pregleda 10 komentar(a)
Pune ruke posla tokom sezone požara (ilustracija), Foto: Svetlana Mandić
Pune ruke posla tokom sezone požara (ilustracija), Foto: Svetlana Mandić

Crnogorski vatrogasci-spasioci nezadovoljni su položajem, kao i “neadekvatnim obračunom” plata po programu “Evropa sad”, pa su najavili proteste ukoliko se do petka ne nastave zaustavljeni pregovori.

Iz Strukovnog sindikata vatrogasaca (SSVCG) naveli su da traže nastavak pregovora koje su vodili sa kolegama iz Inženjerske komore, komandirima vatrogasno-spasilačkih jedinica, kao i sa prestavnicima Saveza vatrogasaca, o rješavanju problema u vezi sa obračunom zarada i donošenjem seta zakona kojim bi se “regulisao položaj i status vatrogasca-spasioca i protivpožarne zaštite u Crnoj Gori”.

”Ukoliko dođe do eventualnog protesta, imamo prvi put podršku komandira vatrogasno-spasilačkih jedinica, kao i podršku predstavnika Inženjerske komore i predstavnike Saveza vatrogasaca. Nećemo dozvoliti politizaciju eventualnih protesta, niti uplitanje pojedinaca ili organizacija koji će se sigurno oglasiti kao borci za prava vatrogasaca-spasilaca, a sve zarad ličnih interesa, jer su imali dovoljno vremena da svoju ‘borbu’ pokažu u periodu iza nas”, navodi se u saopštenju.

Istakli su da “običan građanin” uvijek može računati na njihovu pomoć, čak i ako dođe do protesta.

”Sve ovo se radi zarad poboljšanja cjelokupnog sistema zaštite od požara, kao i bezbrižnijeg i lagodnijeg osjećaja svih nas. O terminu i mjestu eventualnog protesta javnost će biti blagovremeno obaviještena. U jedinstvu je naša snaga”.

Bonus video: