Rmandić ukazao na vrlo težak, prvenstveno materijalni položaj u kome se nalaze pripadnici policije

"Na sastanku je, od strane direktora Uprave policije, pozdravljena ideja o formiranju novog sindikata u policijskoj organizaciji i data puna podrška svim budućim potezima Nezavisnog sindikata policije koji će, poštujući zakonske propise, voditi poboljšanju ukupnog položaja policijskih službenika"

7402 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Predsjednik Nezavisnog sindikata policije Igor Rmandić ukazao je na vrlo težak, prvenstveno materijalni položaj u kome se danas nalaze pripadnici policije.

Iz Nezasvisnog sindikata policije je saopšteno da je juče u prostorijama Uprave policije održan sastanak direktora Uprave policije Zorana Brđanina sa saradicima i predstavnika Nezavisnog sindikata policije na čelu sa Rmandićem.

"Na sastanku je, od strane direktora Uprave policije, pozdravljena ideja o formiranju novog sindikata u policijskoj organizaciji i data puna podrška svim budućim potezima Nezavisnog sindikata policije koji će, poštujući zakonske propise, voditi poboljšanju ukupnog položaja policijskih službenika. Predsjednik Nezavisnog sindikata policije Igor Rmandić predstavio je ciljeve, načela i planove djelovanja ove radničke organizacije te ukazao na vrlo težak, prvenstveno materijalni položaj u kome se danas nalaze pripadnici policije", piše u saopštenju Nezavisnog sindikata policije koje potpisuje Rmandić.

U saopštenju se dodaje da se Brđanin u potpunosti saglasio sa neophodnošću veće pravne zaštite policijskih službenika i ponudio punu podršku na afirmaciji i rešavanju ovog vrlo značajnog pitanja.

"Postignut je visok stepen saglasnosti oko problema sa kojima se suočavaju policijski službenici i zajednički su detektovane najosjetljivije tačke u svakodnevnom životu i radu a koje zahtijevaju pojačanu pažnju i hitno rešavanje. Zajednički je konstatovana potreba održavanja kontinuiranih sastanaka direktora Uprave policije i predstavnika Nezavisnog sindikata policije na kojima bi se razgovaralo o problemima sa kojima se u svakodnevnom radu suočavaju službenici policije. Stalna i redovna komunikacija su preduslov dobre saradnje i na taj način će se na kvalitetniji način uočavati problemi i pratiti njihovo rešavanje", kazali su iz Nezavisnog sindikata policije.

Bonus video: