Vujanović: Svi da budu maksimalno posvećeni dobrom kvalitetu nastave VMŠ

"Nesumnjivo da oni koji su se posvetili studijama to zaslužuju i nesumnjivo da svi oni koji su obavezni da to obezbijede trebaju da ulože sve da imamo kvalitet nastave", kazao je Vujanović
50 pregleda 3 komentar(a)
Filip Vujanović, Foto: Savo Prelević
Filip Vujanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 30.09.2017. 13:02h

Svi koji su uključeni u dešavanja povodom inicijative za smjenom rektorke Radmile Vojvodić treba da budu maksimalno posvećeni dobrom kvalitetu nastave Visoke medicinske škole (VMŠ) u interesu studenata, ocijenio je predsjednik Filip Vujanović

"Ono što mogu da kažem je da svi oni koji su uključeni trebaju da budu maksimalno posvećeni dobrom kvalitetu nastave Visoke medicinske škole u interesu studenkinja i studenata koji ničim ne treba da budu ugroženi", kazao je Vujanović novinarima u Rožajama gdje je prisustvoa sjednici Skupštine povodom Dana opštine.

On je ocijenio da je to sada najvažniji zadatak i da se treba posvetiti obezbjeđenju nastave za ovu godinu i osigurati da ona bude kvalitetna.

"Nesumnjivo da oni koji su se posvetili studijama to zaslužuju i nesumnjivo da svi oni koji su obavezni da to obezbijede trebaju da ulože sve da imamo kvalitet nastave", kazao je Vujanović.

Upitan kako komentariše to što u poslednje vrijeme iz Rožaja na zapad otišlo više od četiri hiljade ljudi, Vujanović je odgovorio je da svi zajedno i iz države i lokalne uprave treba da stvarau dobar ambijenat i stimulativne mjere da se ulaže u toja kraj.

"Kapital mora da ima garanciju dobrog plasmana, profit mora da bude izvjestan jer izvlačenje kapitala i ulaganje u ono što je vlasnik kapitala odlučio treba da ima svoju garanciju. Ja sam imao mnogo susreta sa brojnim udruženjima među njima i udruženjima Rožajaca", rekao je Vujanović.

On je kazao da je kod njih prepoznao namjeru da ulažu u ovaj kraj i da treba da se intezivira komunikacija.

Vujanović je podsjetio da je i TIKA dala značajnu podršku kao i razne međunarodne organizacije.

"Mislim da je ovo prostor koji ima svoje bogastvo prirode svoju izdašnost koji ima mogućnost velikog razvoja i prosto treba koristiti uspješne ljude iz dijaspore koji imaju emociju i ekonomski potencijal. Oni moraju da dobiju informaciju", kazao je Vujanović.

Bonus video: