UCG: Pokrenuta E-indeks platforma, pojednostaviće se administrativne procedure za studente i profesore

"Izvjesno je da će tokom tekućeg zimskog semestra, studijske 2022/23. godine, u potpunosti zaživjeti njena upotreba"

4418 pregleda 0 komentar(a)
Foto: UCG
Foto: UCG

Univerzitet Crne Gore (UCG) je pokrenuo E-indeks platformu ili indeks u digitalnom obliku koji će umnogome pojednostaviti administrativne procedure za studente i profesore i postojeće servise studentskih službi učiniti dostupnim i elektronskim putem, saopšteno je iz UCG.

Povezani članci

02. Jun 2022.

Studenti dobijaju elektronske indekse

"E-indeks platforma je za sada u inicijalnoj fazi uvođenja i već je pozitivno prihvaćena od njenih prvih korisnika. U toku je onlajn obuka za nastavno osoblje i administratore za korišćenje novog servisa. Izvjesno je da će tokom tekućeg zimskog semestra, studijske 2022/23. godine, u potpunosti zaživjeti njena upotreba. Za korišćenje E-indeksa potrebni su kredencijali, odnosno univerziteska e-mail adresa i lozinka, koji se dobijaju prilikom upisa na UCG. U svakom trenutku, student već sada može da ima personalizovani pristup ostvarenim rezultatima tokom semestra, odnosno studijske godine. Pri tome, studentu je, obezbijeđena privatnost uz mnogo veću preglednost ocjena", ističe se u saopštenju.

Iz UCG su dodalu da će Centar informacionog sistema UCG, koji je razvio E-indeks platformu, proširiti njegovu funkcionalnost u narednom periodu sa dodatnim opcijama kao što su upis semestra, prijava ispita i slične aktivnosti koje su do sada obavljane isključivo putem studentskih službi organizacionih jedinica.

"E-indeks će pojednostaviti i upis ocjena koje će profesor direktno unositi te će se izbjegavanjem papirologije rasteretiti studentske službe i izbjeći gužve na jedinicama sa mnogobrojnim studentima. U perspektivi, elektronski indeks će zamijeniti upotrebu dosadašnjeg indeksa i osavremeniti i ubrzati pristup informacijama za studente i nastavno osoblje", poručili su.

Iz UCG su kazali da će nastojati da i dalje kontinuirano unapređuju i razvijaju digitalizaciju servisa u nastavi i administraciji, u težnji da postignu veći kvalitet, poboljšaju efikasnost i organizaciju rada.

Bonus video: