Legao milion za gradnju bulevara

Zvanično počinje realizacija dugoočekivanog projekta izgradnje saobraćajnice koja nosi ime Majke Tereze

9431 pregleda 0 komentar(a)
Omer Bajraktari, Foto: Opština Ulcinj
Omer Bajraktari, Foto: Opština Ulcinj

Ministarstvo finansija potvrdilo je juče da je Uprava javnih radova 4. oktobra prenijela sredstva na poseban račun - depozit za eksproprijaciju nepokretnosti u iznosu od preko million eura za potrebe izgradnje Bulevara Majka Tereza u Ulcinju.

To je “Vijestima” potvrdio predsjednik Opštine Omer Bajraktari.

On je to i najavio prije nekoliko dana u razgovoru za “Vijesti”, govoreći o kapitalnim i drugim investicijama koje su u toku i koje biti realizovane u skorijoj budućnosti.

”Ovom uplatom sredstava na posebnom računu Ministarstva finansija, zvanično počinje realizacija dugoočekivanog projekta izgradnje Bulevara Majka Tereza. Očekujemo da će se postupak eksproprijacije nesmetano odvijati, pošto je to i u interesu svih građana, pogotovo onih koji imaju izlaz na budućem bulevaru”, kazao je Bajraktari.

Naveo je da uskoro očekuje i tender za izgradnju.

”Tim će Ulcinj dobiti jedan moderan bulevar koji će umnogome pomoći, pogotovo tokom sezone, ali i otvoriti neke nove horizonte u centru grada”, kazao je Bajraktari.

Bulevar Majka Tereza trebalo bi da spoji centralni gradski Bulevar Đ. K. Skenderbeg sa Bulevarom Teuta ka Velikoj plaži.

U potvrdi koju je potpisao ministar Aleksandar Damjanović piše da su predmet eksproprijacije katastarske parcele obuhvaćene elaboratom eksproprijacije Bulevara Majka Tereza od zgrade Opštine do Komunalnog preduzeća, koji je sačinila geodetska organizacija “Geos” iz Podgorice od 10. marta ove godine.

Potvrda se, kako se dalje navodi, izdaje radi pokretanja postupka eksproprijacije kod Uprave za katastar i državnu imovinu u cilju realizacije postupka eksproprijacije za potrebe gradnje bulevara Majka Tereza te se u druge svrhe ne može koristiti.

Bonus video: