Džiboni za Novu u Budvi, Merlin noć kasnije

Spisak svih učesnika navodno još nije zaključen, a izvjesno je da će u novogodišnjoj noći atmosferu prvo da podigne Ana Đurić Konstrakta, a potom bend “Dubioza kolektiv”. Publika podno zidina Starog grada 1. januara moći će da uživa u nastupima Sare Jo i Senidah, potvrđeno “Vijestima”

34037 pregleda 64 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Zlatan Stipišić Džiboni i Dino Merlin biće zvijezde ovogodišnjeg javnog dočeka Nove godine ispod starogradskih bedema u Budvi.

To je “Vijestima” potvrđeno u Turističkoj organizaciji Budve koja, zajedno sa Opštinom, tradicionalno već više od dvije decenije organizuju najglamurozniji novogodišnji program na ovom dijelu Jadrana.

Nezvanično se pominje da će novogodišnji program koštati blizu pola miliona eura. Toliko će navodno biti izdvojeno za honorare muzičkih zvijezda, glamuroznu binu, kompletnu tehničku podršku i medijsku promociju i kampanju koja je planirana već od kraja novembra.

Ovogodišnji program mogao bi biti jedan od najspektakularnijih u protekloj deceniji, jer su angažovani trenutno najpopularniji izvođači.

Prema saznanjima “Vijesti”, spisak svih učesnika još nije zaključen, a izvjesno je da će u novogodišnjoj noći atmosferu prvo da podigne ovogodišnje najveće Evrovizijsko iznenađenje, beogradska umjetnica Ana Đurić Konstrakta, koja će održati jednoipočasovni koncert.

Nakon nje planiran je nastup popularnog bosanskohercegovačkog benda “Dubioza kolektiv”, a pola sata prije ponoći na binu će Džiboni, koji će posjetioce uvesti u 2023. godinu.

Za 1. januar, potvrđeno je “Vijestima”, publika podno zidina Starog grada moći će da uživa u nastupima mlade srbijanske pop zvijezde Sare Jo, a potom i Senidah, jedne od najpopularnijih trep pjevačica na Balkanu.

Nakon njenog nastupa, slijedi koncert Dina Merlina.

Predviđeno je da novogodišnji program počne 30. januara, kada će na Trgu slikara nastupiti popularni DJ-evi.

”Vijestima” je rečeno da je Turistička organizacija Budve uspjela da zaključi ugovore sa svim izvođačima, a da će konačan novogodišnji program prezentovati javnosti u petak.

Gostovanje Džibonija dogovoreno je još prošle godine, kada je zbog korone otkazan javni doček, ali je hrvatski pjevač zaključio ugovor da nastupi kada se ukaže prilika.

Najduži pregovori, prema saznanjima “Vijesti”, vođeni su sa Dinom Merlinom, jer je navodno nekoliko gradova u regionu i Crnoj Gori bilo zainteresovano za njegov nastup.

Novogodišnji dočeci svrstali su Budvu kao najprivlačniju destinaciju za provod, a crnogorska metropola turizma, angažujući najpoznatnije ex-YU zvijezde i poznata evropska muzička imena, godinama je epicentar zabave.

Mnogi gradovi u Crnoj Gori krenuli su “stopama” Budve, pa se svake godine primorski gradovi utrkuju ko će atraktivniji novogodišnji programa da organizuje.

Budva od 2000. organizuje javne dočeke Nove godine i do sada je ugostila najveća muzička imena - od Lepe Brene, Džipsi kingsa, Prljavog kazališta, Svetlane Cece Ražnatović, Riblje čorbe, Bijelog dugmeta, Hari Mata Harija, Plavog orkestra, Severine, Sergeja Ćetkovića, Zdravka Čolića, do Marije Šerifović, Halida Bešlića...

Bonus video: