TO Budva ulaže 15.000 eura u unapređenje pružanja medicinskih usluga u Budvi

Sredstva će biti uložena u pokrivanje troškova angažovanja doktora i ostalog medicinskog osoblja u ZS Petrovac, troškova angažovanja doktora specijalista...

1977 pregleda 2 komentar(a)
Foto: TO Budva
Foto: TO Budva

Turistička organizacija Budve ulaže 15.000 eura u unapređenje pružanja medicinskih usluga u Budvi.

"Budva je grad koji iz godine u godinu sve veći broj ljudi i porodica bira za svoj dom, na to smo veoma ponosni, ali ta činjenica povlači i veliku odgovornost nadležnih institucija da život svih građanki i građana Budve učine lijepim i bezbijednim. Jedna od osnovnih životnih potreba naših sugrađanki i sugrađana je svakako adekvatna i lako dostupna zdravstvena njega. Imajući u vidu to da se Turistička organizacija opštine Budva vodi društveno-odgovornim poslovanjem, odlučili smo da se uključimo u rješavanje tog pitanja i da budvanski Dom zdravlja pomognemo iznosom od 15.000 eura, kako bi se nizom planiranih i ugovorom definisanih aktivnosti unaprijedilo pružanje medicinskih usluga građanima, ali i turistima, na teritoriji cijele opštine,“ kazao je Nemanja Kuljača, direktor Turističke organizacije opštine Budva.

Opredijeljena sredstva biće uložena u pokrivanje troškova angažovanja doktora i ostalog medicinskog osoblja u ZS Petrovac, troškova angažovanja doktora specijalista, zatim akcije obilježavanja „Mjeseca prevencije borbe protiv raka dojke“, troškova stavljanja u funkciju ambulante Sveti Stefan – Pržno, nabavku određenih uređaja i aparata neophodnih za rad doktora specijalista, kao i u pokrivanje troškova izrade glavnog projekta adaptacije i projekta opremanja JZU Dom zdravlja Budva.

„Zahvaljujući predanom radu svih zaposlenih u Organizaciji, a naročito kolega raspoređenih na turističko-informativnim biroima, prihodi po svim osnovama, posebno od boravišne takse, višestruko su prevazišli planirane i očekivane, pa smo još jednom u mogućnosti da obezbijedimo sredstva za ovako značajne aktivnosti koje doprinose unapređenju kvaliteta života i boravka u našem gradu,“ zaključio je Kuljača.

Bonus video: