Abazović razgovarao sa Šuškavčevićem: Država nije gluva na zahtjeve pripadnika Uprave policije

Kako se navodi u saopštenju Vlade, Abazović je saslušao i uvažio zahtjeve koje Sindikat Uprave policije ima i kvalifikovao ih opravdanim, navodeći da država nije gluva na zahtjeve pripadnika Uprave policije

17824 pregleda 10 komentar(a)
Šuškavčević i Abazović, Foto: Gov.me/Bojana Ćupić
Šuškavčević i Abazović, Foto: Gov.me/Bojana Ćupić
Ažurirano: 20.10.2022. 17:27h

Predsjednik Vlade Dritan Abazović sastao se danas sa predsjednikom Sindikata Uprave policije Mladenom Šuškavčevićem.

Kako se navodi u saopštenju Vlade, Abazović je saslušao i uvažio zahtjeve koje Sindikat Uprave policije ima i kvalifikovao ih opravdanim, navodeći da država nije gluva na zahtjeve pripadnika Uprave policije.

"U tom smislu, premijer Abazović je iskazao spremnost da na Vladi iskaže punu podršku s ciljem rješavanja problema povećanja zarada i drugih tekućih pitanja koji godinama muče pripadnike Uprave policije. Uz to, dogovoreno je da se u narednom periodu, kroz resorna ministarstva iniciraju aktivnosti u cilju trajnog rješavanja problema službenika policije", navodi se u saopštenju Vlade.

Iz Sindikata Uprave policije saopšteno je da je na njihovu inicijativu održan sastanak sa Abazović.

"Predsjednik Šuškavčević je tom prilikom ukazao da se zarade zaposlenih u policiji nisu uvećavale od 2016 godine, i da je vrijeme da se materialni status policijskih službenika što hitnije popravi, kao što je to urađeno sa zaposlenima u zdravstvu, prosvjeti i vojsci. Saša Radonjić, Koordinator Regije Centar i član Predsjedništva je ukazao da smo jedina policija u širem regionu koja nema potpisan Kolektivni ugovor i da je to pitanje, nakon povećanja zarada, prioritetno pitanje koje se mora što prije regulisati", navodi se u saopštenju Sindikata Uprave policije.

Dodaju i da je jedno od bitnih pitanja za status policijskih službenika i rješavanje stambenih potreba zaposlenih sa čime se Abazović, navodi se usaopštenju, potpunosti usaglasio.

"Na kraju sastanka zaključeno je da se u što kraćem roku organizuje sastanak sa ministrom MUP-a Filipom Adžićem i ministrom finansija Aleksandrom Damjanovićem radi definisanja modela za povećanje zarada zaposlenih i vraćanje dijela sredstava za aprilske, majske i junske zarade. Takođe, jedan od zaključaka je da se u što kraćem roku usaglasi i potpiše Kolektivni ugovor. U vezi rješavanja stambenih potreba, predsjednik Abazović je ukazao na mogućnosti da Vlada Crne Gore ustupi građevinsko zemljište u Podgorici i drugim opštinama gdje postoji realna mogućnost za izgradnju stambenih objekata za zaposlene u bezbjednosnom sektoru. Takođe, saglasan je da Vlada, shodno finansijskim mogućnostima, pomogne projekte stambene gradnje koji se budu gradili", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je Abazović "dao punu podršku na rješavanju svih iznijetih zahtjeva i da će oni biti prioritet Vlade u narednom periodu".

Bonus video: