Radnici na željeznici: Štrajk upozorenja mijenjamo na nivo kompletne željezničke mreže ZICG

Otprema vozova iz stanica i ukrsnica neće se vršiti u petak, u periodu od 15 do 16 sati

4885 pregleda 4 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Boris Pejović
Ilustracija, Foto: Boris Pejović

Štrajkački odbor radnika koji obavljaju poslove od značaja za organizaciju i bezbjednost željezničkog saobraćaja - otpravnici vozova i dispečeri na telekomandi - saopštili su da sjutrašnji (petak) najavljeni štrajk upozerenja umjesto na nivou stanice Podgorica mijenjaju na nivo kompletne željezničke mreže Željezničke infrastrukture Crne Gore (ŽICG).

"Svim vozovima koji se u momentu početka štrajka upozorenja u 15 sati nađu na otvorenoj pruzi, biće omogućen ulazak tojest prispjeće u prvom narednom službenom mjestu. Otprema vozova iz stanica i ukrsnica neće se vršiti u periodu od 15 do 16h", navodi se u saopštenju Štrajkačkog odbora koje je potpisao Jovan Arsović.

Povezani članci

24. Oktobar 2022.

Radnici na željeznici najavili "štrajk upozorenja"

Kako kažu odluka je donesena na osnovu njihovih zahtjeva...

"Otklanjanje smetnji sa uređaja za regulisanje saobraćaja stanice Podgorica; Otklanjanje smetnji i nepravilnosti uređaja telekomande na pruzi Nikšić - Podgorica; Otklanjanje smetnji i nepravilnosti sa uređaja za regulisanje saobraćajau ostalim stanicama i ukrsnicama u Crnoj Gori; Poboljšanje uslova rada; Korišćenje godišnjih odmora; Zarade zaposlenih na poslovima od posebnog značaja", dodaju u saopštenju.

Oni su u dopisu Ministarstvu kapitalnih investicija, Direktoratu za željeznički saobraćaj i Željezničkoj infrastrukturi Crne Gore, naveli su kako su odluku o formiranju štrajkačkog odbora donijeli pošto nisu kontaktirani od strane poslodavca, niti viših instanci zaduženih za željeznički saobraćaj, nakon dopisa upućenog 10. oktobra.

Bonus video: