Abazović: Herceg Novi primjer multietičnosti i multikonfesionalnosti

"Staze kulturnog, zdravstvenog, festivalskog, karnevalskog, jahting, sportskog, kongresnog, vjerskog i drugih vrsta turizma, po kojima odavno, zvučno hodi Herceg Novi, čine ga gradom sa značajno dugom turističkom sezonom i jednim od fundamentalnih oslonaca crnogorske turističke privrede i ekonomske stabilnosti", navodi se u saopštenju

3089 pregleda 5 komentar(a)
Abazović (Ilustracija), Foto: Vlada Crne Gore
Abazović (Ilustracija), Foto: Vlada Crne Gore

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović, uputio je čestitku povodom Dana opštine Herceg Novi predsjedniku Stevanu Katiću, predsjedniku Skupštine opštine Ivanu Otoviću, odbornicima, građankama i građanima Herceg Novi.

"Mediteranski duh slobodarstva i kosmopolitizma prožimao je kroz istoriju ovaj kraj i učinio da Herceg Novi bude stjecište brojnih važnih događaja, naseobina vrhunskih slikara, pisaca i drugih stvaraoca, što je decenijama tkalo put gradu mimoze i učinilo da danas bude ono što jeste", saopštio je Abazović.

Kako kaže, "Herceg Novi je i primjer multietničnosti i multikonfesionalnosti, najvećeg bogatstva naše zemlje i jedne od temeljnih univerzalnih vrijednosti. Ko god dođe u „grad od skalina“ osjeća se dobrodošao i rado dočekan".

Abazović ističe da je to posebna vrijednost i bogatstvo ovoga grada.

"Staze kulturnog, zdravstvenog, festivalskog, karnevalskog, jahting, sportskog, kongresnog, vjerskog i drugih vrsta turizma, po kojima odavno, zvučno hodi Herceg Novi, čine ga gradom sa značajno dugom turističkom sezonom i jednim od fundamentalnih oslonaca crnogorske turističke privrede i ekonomske stabilnosti", navodi se u saopštenju Kabineta predsjednika Vlade.

Abazović kaže da se nadam da ćemo zajedničkim snagama, vrlo brzo sanirati još uvijek goruće posljedice nastale s početka vremena tranzicije devedesetih, koje opterećuju razvoj grada izvanrednih mogućnosti.

"Čestitam vam na postignutim ovogodišnjim rezultatima, koji su plod savjesnog i domaćinskog odnosa svih političkih subjekata koji upravljaju gradom i vašeg sasvim jasno prepoznatljivog cilja da Herceg Novi učvrstite na turističkoj, kulturnoj i prosvjetnoj mapi Evrope i Mediterana kao jednu od najmarkantnijih destinacija", zaključio je Abazović.

Bonus video: