Martinović direktor Nacionalnih parkova Crne Gore

Martinović je do sada obavljao funkciju direktora Nacionalnog parka Lovćen

15331 pregleda 20 komentar(a)
Foto: NPCG
Foto: NPCG

Vlada je na današnjoj sjednici imenovala Vladimira Martinovića za direktora JP Nacionalni parkovi Crne Gore.

On je do sada obavljao funkciju direktora Nacionalnog parka Lovćen.

Martinović je diplomirao na Pravnom fakultetu Univerziteta Crne Gore.

Vlada je na prošlonedjeljnoj sjednici smijenila sa te pozicije Aleksandra Bulatovića.

Bulatović je razriješen na predlog Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma.

Vlada je na današnjoj sjednici razmotrila više kadrovskih pitanja.

Donijeto je Rješenje o imenovanju Sokolja Beganaja za Nacionalnog koordinatora za praćenje sprovođenja Strategije socijalne inkluzije Roma i Egipćana u Crnoj Gori 2021 – 2025.

Vlada je razriješila umjetničku direktoricu Javne ustanove Muzički centar Crne Gore Mirjanu Živković i na njeno ime postavila Marka Simovića.

Takođe, donijeto je rješenje o razrješenju dva člana Savjeta za prava djeteta - Ranka Krivokapića i Dragane Đurović, a za novog člana je imenovan Miloš Ristić.

Donijeta su i rješenja o prestanku mandata generalne direktorice Direktorata za projekte i informacione sisteme Marine Izgarević i generalne direktorice Direktorata za prirodu Tamare Brajović - u Ministarstvu ekologije, prostornog planiranja i urbanizma

Marija Krgović imenovana je za savjetnicu predsjednika Vlade za investicije.

Imenovan je i Nacionalni savjeta za borbu protiv korupcije - predsjednik savjeta je premijer Dritan Abazović, zamjenik predsjednika Zoran Miljanić, dok su Marko Kovač, Filip Adžić, Aleksandar Damjanović, Jovana Marović, Ervin Ibrahimović, Ana Novaković Đurović, Miomir Vojinović, Dragoslav Šćekić, Jelena Perović, Boris Milić, Zoran Brđanin, Ana Vujošević, Vladimir Bulajić, Maja Jovanović, Vladimir Novović, Vesna Vučković, Nina Drakić, Vladimir Otašević, Ana Đurnić, Ognjen Mitrović i Bojana Jokić.

Donijeto je i rješenje o određivanju Vladimira Vukajlovića za vršioca dužnosti generalnog direktora Direktorata za upravni postupak i izradu propisa iz oblasti turizma i ugostiteljstva u Ministarstvu ekonomskog razvoja i turizma.

Asmir Pepić je imenovan za državnog sekretara u Ministarstvu odbrane.

Donijeto je rješenje o razrješenju članova Odbora direktora "Centra za ekotoksikološka ispitivanja" Andrijana Garića, Balše Bajagića i Stefana Stanovčić, a na njihova mjesta imenovani su Jovan Krgović, Prela Ujkaj i Srđan Mugoša.

Bonus video: