MUP: Zbog najavljenih ciklonskih aktivnosti podignut nivo operativne spremnosti

Direktorat za zaštitu i spašavanje poziva građane da svoje aktivnosti prilagode najavljenoj meteorološkoj situaciji

21748 pregleda 8 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Direktorat za zaštitu i spašavanje Ministarstva unutrašnih poslova (MUP) saopštio je da je u cilju pravovremenog i efikasnog djelovanja na najavu ekstremnih meteoroloških pojava na području Crne Gore poslao obavještenje svim učesnicima u sistemu zaštite i spašavanja u cilju podizanja nivoa operativne spremnosti.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, prema informacijama Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, očekuje se ciklonska aktivnost na području Crne Gore u južnim-primorskim i centralnim dijelovima, večeras (tokom noći petak na subotu) i u subotu.

"Što će usloviti kratkotrajnu jaku kišu, sa uslovima za lokalne kratkotrajne olujno vremenske nepogode i jak južni vjetar posebno u višim predjelima na sjeveru i na primorju kratkotrajno olujni udari južnog vjetra. U južnom Jadranu kratkotrajno je moguće podizanje nivoa mora i jaki talasi. Zbog očekivane kratkotrajno intezivne kiše, u centralnim i južnim predjelima, potencijalno su mogući bujični problemi prvenstveno na bujičnim tokovima i u urbanim sredinama", dodaju u saopštenju.

Direktorat za zaštitu i spašavanje poziva građane da svoje aktivnosti prilagode najavljenoj meteorološkoj situaciji.

Bonus video: