Turistička ponuda Crne Gore predstavljena u Parizu

Predstavnici privrede su imali i razgovore sa postojećim i zainteresovanim novim partnerima u vezi zakupa kapaciteta i posjete grupa u toku ljetnje i zimske sezone
107 pregleda 0 komentar(a)
Sajam u Parizu, Foto: Nacionalna turistička organizacija
Sajam u Parizu, Foto: Nacionalna turistička organizacija
Ažurirano: 27.09.2017. 16:05h

Nacionalna turistička organizacija (NTO), u saradnji sa turističkom privredom i strateškim partnerima, predstaviće na Međunarodnom sajmu turizma IFTM Top Resa u Parizu ponudu Crne Gore.

Iz NTO-a je saopšteno da je IFTM Top Resa, koji je počeo u utorak, najveći B2B sajam u Francuskoj i da predstavlja odličnu platformu za uspostavljanje novih i održavanje poslovnih kontakata sa turoperatorima i ugovaranje poslova za narednu godinu.

“Sajam je ove godine okupio preko 1,6 hiljada brendova i 31 hiljadu profesionalaca iz oblasti turizma, kao i preko hiljadu predstavnika medija”, navodi se u saopštenju NTO-a.

Iz NTO-a su kazali da je tržište Francuske značajno za Crnu Goru i da je na prvom mjestu po posjetama kada su u pitanju zemlje Evropske unije (EU).

“Bilježi se pozitivan trend interesovanja. U prošloj godini u Crnoj Gori je boravilo preko 49 hiljada turista iz Francuske, koji su ostvarili preko 248 hiljade noċenja čime se nastavio konstantan rast dolazaka i noćenja sa tog tržišta”, navodi se u saopštenju.

Trend rasta je, kako su ocijenili, primjetan i ove godine.

Za sedam mjeseci broj turista iz Francuske je veći 23 odsto, dok povećanje broja noćenja iznosi 18 odsto.

“U toku ove godine organizovan je i boravak nekoliko grupa francuskih medija i agenata u Crnoj Gori, što je doprinijelo boljoj promociji destinacije na tom tržištu”, rekli su iz NTO-a.

Predstavnici privrede su imali i razgovore sa postojećim i zainteresovanim novim partnerima u vezi zakupa kapaciteta i posjete grupa u toku ljetnje i zimske sezone.

“Najave za narednu sezonu su dobre, pa iz nacionalne aviokompanije Montenegro Airlines, pored redovnog saobraćaja ka Parizu, najavljuju povećanje broja rotacija ka Lionu”, dodaje se u saopštenju.

Hotelska grupa (HG) Budvanska rivijera nastaviće dugogodišnju saradnju sa francuskim partnerima Prodintur i MTO Travel koji dovode francuske turiste u hotele Palas i Castellastva, a za narednu godinu je ugovorena saradnja sa TUI Francuska.

“Francuska niskotarifna kompanija Transavia nastaviće sa svojim letovima i u narednoj godini i to u periodu od aprila do oktobra”, dodali su iz NTO-a.

Interesovanje Francuza za ponudom Crne Gore je, kak osu poručili, evidentno i mimo ljetnje turističke sezone pa se nastavlja sa dovođenjem organizovanih grupa i tokom zime posredstvom turističke agencije Luminalis.

Bonus video: