Božović i Zenović u Briselu predali aplikaciju za Budva 2028

Nakon formalne predaje Aplikacione knjige, Budva ulazi u krug evropskih gradova zemalja kandidata za članstvo u EU koji će se takmičiti koji će se takmičiti za status evropske prijestonice kulture

4100 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Vuk Lajović
Foto: Vuk Lajović

Predsjednik Opštine Budva Milo Božović i predsjednik Savjeta za kulturu Opštine Budva Predrag Zenović predali su Aplikacionu knjigu "Budva 2028" Direktoratu za obrazovanje i kulturu Evropske komisije (DG EAC).

Nakon formalne predaje Aplikacione knjige, Budva ulazi u krug evropskih gradova zemalja kandidata za članstvo u EU koji će se takmičiti koji će se takmičiti za status evropske prijestonice kulture. Pristigle prijave vrjednovaće panel od dvadeset članova sastavljen od eksperata u oblasti kulture i kulturne politike.

Aplikaciona knjiga, na čijoj izradi je radio stručni internacionalni konsultantski tim pod rukovodstvom Dušana Kaličanina, sadrži odgovore na pitanja postavljena gradovima koji se kandiduju za ovu prestižnu titulu i viziju koju grad i regija kandidati žele da ostvare do godine titule. U ovoj knjizi sadržan je koncept razvoja kulture, program kulturnih događaja i manifestacija i spisak najznačajnijih infrastrukturnih projekata koji su direktno ili posredno povezani sa kulturnim životom grada.

U izradi knjige učestvovale su gotovo sve ustanove i institucije grada, Sekretarijat za društvene djelatnosti, menadžer, glavni gradski arhitekta, zaposleni u instutucijama kulture, kulturni djelatnici, članice i članovi Savjeta za kulturu Opštine Budva i nezavisna kulturna scena.

Bonus video: