Vožnja ulicama Podgorice: Critical Mass u petak u 17 časova

"Statististika pokazuje da u Crnoj Gori ima 155 što srednjih što velikih neregulisanih deponija na kojima završava 60% sakupljenog otpada, a samo osam reciklažnih dvorišta u kojima se reciklira manje od 2-3% otpada“, ističu u Biciklu me.
0 komentar(a)
Ažurirano: 27.09.2017. 09:12h

Nevladino udruženje Biciklo.me će zajedno sa organizacijom Crna Gora bez otpada u petak, 29. septembra, organizovati tradicionalnu Critical Mass vožnju ulicama Podgorice, koja će biti posvećena istoimenoj inicijativi, čiji je cilj rješavanje problema vezanih za otpad, a kroz to očuvanja životne sredine i smanjenja karbonskog otiska, saopštili su iz Biciklo.me

“Sigurno ste već primjetili da je ljepota skoro svih izletišta, korita rijeka i potoka, morske obale, vidikovaca... narušena nekim otpadom. Osim što je neestetičan, ovakav nemar ozbiljno ugrožava životnu sredinu: zagađuje vazduh, vodu i zemljište, onemogućuje opstanak mnogim biljnim i životinjskim vrstama, povećava opasnost od poplava i/ili požara... Statististika pokazuje da u Crnoj Gori ima 155 što srednjih što velikih neregulisanih deponija na kojima završava 60% sakupljenog otpada, a samo osam reciklažnih dvorišta u kojima se reciklira manje od 2-3% otpada“, ističu u Biciklu me.

Biciklo.me je pozvalo učesnike i učesnice zajedničke vožnje da ponesu nešto za recikliranje (stari mobilni koji od ukućana niko ne koristi, konzerve od hrane i pića, pokvareni punjač, ispisane sveske koje sad skupljaju prašinu, beskorisne novine ili časopise, višak plastičnih kesa ili nešto slično) pošto će, na kratko, svratiti u reciklažno dvorište u Tološima.

Critical Mass, 49-ti po redu, počinje u 17.00 časova sa Trga nezavisnosti.

Dodatne informacije možete naći na web site-u i Facebook event-u.

Galerija

Bonus video: