Abazović: Tivat nezaustavljivo grabi ka novim horizontima napretka

Premijer je naveo da će sa proširivanjem međugradskih saobraćajnica, otvaranjem novih zaobilaznica i implementacijom Jadransko - jonskog plana još kvalitetnije valorizovati sveukupni potencijal Opštine

1550 pregleda 2 komentar(a)
Abazović, Foto: Saša Matić
Abazović, Foto: Saša Matić

Veliko je zadovoljstvo svjedočiti progresivnoj transformaciji Tivta koji je stasao u ozbiljnu turističku metropolu, saopštio je predsjednik Vlade Crne Gore, Dritan Abazović.

On je čestitao Dan opštine Tivat rukovodstvu Opštine i svim građanima, navodeći da, uz dosljedno čuvanje sjećanja na svoju miroljubivu i herojsku prošlost, Tivat nezaustavljivo grabi ka novim horizontima napretka.

"Veliko je zadovoljstvo svjedočiti progresivnoj transformaciji Tivta koji je stasao u ozbiljnu turističku metropolu - gotovo nezaobilaznu luku ozbiljnih ljubitelja jahtinga iz cijelog svijeta, sa zavidnom hotelijerskom, kulturtno – umjetničkom, sportskom ponudom, i tradicionalno toplim gostoprimstvom", istakao je Abazović.

Abazović je naveo da će sa proširivanjem međugradskih saobraćajnica, otvaranjem novih zaobilaznica i implementacijom Jadransko - jonskog plana, Tivat još kvalitetnije valorizovati sveukupni potencijal.

Poručio je da je za respekt i pohvalu Nacrt opštinskog budžeta za 2023. godinu, te namjera da se više sredstava uloži u javne i infrastrukturne objekte, ali i u kulturu, sport i socijalne programe.

"Naše fundamentalno opredjeljenje jeste da očuvamo i unaprijedimo ekološku notu cijele države, a Zaliv i njegovo zaleđe, u ovom pogledu, jesu u vrhu naših prioriteta. Nadam se da će nova i svaka sljedeća lokalna samouprava uložiti iskrene napore da na temeljima racionalnosti, održivosti i zelene politike, ovaj grad drevnog imena, u punom sjaju ostavi u nasljeđe generacijama koje dolaze", zaključio je Abazović.

Bonus video: