Padavine značajno oštetile put ka budućem skijalištu u Mojkovcu

Mještani tvrde da se rijeka izlila na tu saobraćajnicu i teče putem skoro 1,5 kilometar. Oni objašnjavaju i da je voda otkrila dio cijevi male hidroelektrane (mHE) izgrađene na rijeci

6656 pregleda 6 komentar(a)
Oštećenja na putu, Foto: PRivatna arhiva
Oštećenja na putu, Foto: PRivatna arhiva

Put koji, pored Bjelojevićke rijeke, vodi ka budućem mojkovačkom skijalištu, značajno je oštećem padavinama tokom minula dva dana, javljaju mještani.

Oni tvrde da se rijeka izlila na tu saobraćajnicu i teče putem skoro 1,5 kilometar. Mještani objašnjavaju i da je voda otkrila dio cijevi male hidroelektrane (mHE) izgrađene na rijeci.

Zbog kašnjenja u popravci te saobraćajnce, koju su koristili izvođači radova na skijalištu i mHE, mještani nekoliko okolnih sela protestovali su, krajem ljeta, blokirajući put.

Upozorili su da je obaveza preduzeća koja su izvodili radove, a kako tvrde i devastirali put, da saobraćajnicu poprave prije jesenjih kiša. Sa protesta je i upozoreno kakve će posljedice biti, ukoliko prije obilnih padavina, put ne bude saniran.

Od višedevne blokade puta odustali su tek nakon što je postignut dogovor između Opštine, Direkcije za saobraćaj i Bemax-a, koji je izvodio radove na skijalištu.

Tada je obećano da će put biti saniran, ali, kako tvrde mještani, do sada, nije bilo nikavih radova.

Jedine aktivnosti u smislu ispunjavanja obećanja, bile su, objašnjavaju, obilježavanje dionica na kojima je trebalo da se obave popravke.

Bonus video: