Vlaović: Posvećeni smo zaštiti i očuvanju bogate kulturne baštine Kotora

Za Crnu Goru to je grad od posebnog značaja, a svojim izuzetnim univerzalnim vrijednostima i za cijelo čovječanstvo. Zajedničkim radom dodatno ćemo podstaći i razvoj grada kao jednog od najznačajnijih centara umjetnosti ne samo u našoj državi, već i šire, kazala je Vlaović

2779 pregleda 2 komentar(a)
Vlaović (Ilustracija), Foto: PR Centar
Vlaović (Ilustracija), Foto: PR Centar

Ministarstvo kulture i medija posvećeno je unaprjeđenju kulture i zaštiti i očuvanju bogate kulturne baštine Kotora, poručila je resorna ministarka Maša Vlaović.

Ona je čestitala predsjednicima Opštine i Skupštine opštine Kotor, Vladimiru Jokiću u Maji Mršulji, 21. novemabar, Dan opštine.

Vlaović je kazala da je, svojim kulturnim značajem i istorijom koju su ispisale mnoge civilizacije i narodi, Kotor po mnogo čemu jedinstven.

"Za Crnu Goru to je grad od posebnog značaja, a svojim izuzetnim univerzalnim vrijednostima i za cijelo čovječanstvo", istakla je Vlaović.

Kako je navela, Ministarstvo kulture i medija čvrsto je posvećeno unaprjeđenju kulture, kako umjetničkog stvaralaštva, tako i zaštiti i očuvanju bogate kulturne baštine Kotora.

Vlaović je istakla da će i u budućnosti taj odnos biti podsticaj daljoj afirmaciji Kotora kao izuzetne kulturno-istorijske cjeline prepoznatljive na svjetskoj mapi. "Zajedničkim radom dodatno ćemo podstaći i razvoj grada kao jednog od najznačajnijih centara umjetnosti ne samo u Crnoj Gori, već i šire", poručila je Vlaović.

Bonus video: