MUP: Rezultati istraživanja OEBS-a potvrda da građani prepoznaju naše napore za očuvanje bezbjednosti

"Ovo je ujedno i podstrek da i dalje radimo još predanije na jačanju kapaciteta kako bi osigurali još veću bezbjednost građana", saopštili su oni

5305 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova
Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova

Rezultati istraživanja OEBS-a "Percepcija policije u Crnoj Gori" potvrda su da građani prepoznaju naše napore za očuvanje bezbjednosti, saopštili su iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Iz tog resora su iskazali zadovoljstvo rezultatima koje je za potrebe Misije OEBS-a u Crnoj Gori, sprovela Agencija Damar , a koje ukazuje da crnogorski građani najviše povjerenja imaju u policiju - 41,7 odsto; da je 61,4 odsto građana uglavnom zadovoljno efikasnošću policije u zaštiti bezbjednosti građana te da je 64,9 odsto ispitanika imalo glavnom pozitivan stav prema policiji.

Sa tvrdnjom da policija u Crnoj Gori služi kao servis građana slaže se 55,3 odsto ispitanika, a 46,3 odsto smatra da policija uglavnom sarađuje sa građanima u njihovim sredinama.

Rezultati istraživanja, navode iz Ministarstva, potvrda su da građani prepoznaju njihovo zalaganje da budu istinski servis i da predano rade na unapređenju bezbjednosti i sigurnosti svih stanovnika Crne Gore.

policija, policajci
foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova

"Činjenica da 72,5 odsto građana smatra da je situacija u Crnoj Gori uglavnom bezbjedna potvrda je napora koje MUP i Policija ulažu da se svaki građanin u Crnoj Gori osjeća zaštićeno. Ovo je ujedno i podstrek da i dalje radimo još predanije na jačanju kapaciteta kako bi osigurali još veću bezbjednost građana", saopštili su oni.

Poručili su da će u narednom periodu nastaviti sa aktivnostima na osavremenjavanju, profesionalizaciji i edukaciji policijskih službenika budući da aktuelni bezbjednosni izazovi nameću potrebu za konstantnim ulaganjem u taj sistem.

Bonus video: