Adžić: Intenziviraćemo saradnju sa EUROPOL-om

Dani zajedničke akcije, koji su se ranije uvijek organizovali iz sjedišta EUROPOL-a, sada će po prvi put da se koordinišu van njihovog sjedišta, i to iz Crne Gore, ističe se u saopštenju

1552 pregleda 2 komentar(a)
Adžić i Lekuf, Foto: MUP Crne Gore
Adžić i Lekuf, Foto: MUP Crne Gore

Crnogorska policija ulaže napore da bude kredibilan partner Evropske policijske službe (EUROPOL) i policijama država članica Evropske unije, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić.

To je kazao na sastanku sa zamjenikom direktora EUROPOL -a za operativu, Žan Filip Lekufom. Adžić se sastao sa zvaničnicima te agencije tokom svoje trodnevne posjete Briselu i Hagu.

Ovom prilikom istaknuta je dosadašnja operativna saradnja sa EUROPOL-om, koja je dovela do brojnih zajedničkih akcija, navodi se u saopštenju MUP -a.

Poseban naglasak stavljen je na Dane zajedničke akcije, koji su se ranije uvijek organizovali iz sjedišta EUROPOL-a, dok je sada po prvi put dozvoljeno da se koordinacija vrši van njihovog sjedista i to iz Crne Gore, ističe se u saopštenju.

Sa sastanka je naglašeno i očekivanje da će saradnja ubuduće biti još intenzivnija, i da će dovesti do kvalitetnih rezultata posebno u sektoru organizovanog kriminala, sprječavanja i otkrivanja najtežih krivičnih djela, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: