Žure da nadoknade posljedice nerada

Novi šef tivatskog parlamenta zakazao dvije sjednice SO za narednu nedjelju

2505 pregleda 4 komentar(a)
Zgrada Opštine Tivat, Foto: Opština
Zgrada Opštine Tivat, Foto: Opština

Novi predsjednik lokalnog parlamenta u Tivtu Miljan Marković (DF), zakazao je prve dvije radne sjednice SO koje će se održati već naredne nedjelje.

Tivatski parlament je posljednju sjednicu održao u junu 2021. kada je ušao u višemjesečnu blokadu, što je rezultiralo formalnim raspuštanjem bivšeg saziva i imenovanjem Odbora povjerenika, te raspisivanjam vanrednih izbora 23.oktobra. Politička situacije se na izborima nije bitnije izmijenila, a lokalna vlast sada žuri da nadoknadi propušteno.

Na prvoj sjednici u utorak, SO će imenovati nove sastave skupštinskih radnih tijela u kojima većinu imaju predstavnici aktuelne parlamentarne većine, NP, Demokrata, DSS, Evrope Sad, DF, Krtoljske liste, Tivatske Akcije i Bokeškog Foruma. Potom će na novoj sjednici u četvrtak 22. decembra, SO Tivat razmatrati predloge odluka o rebalansu budžeta za ovu, odnosno budžetu Opštine za narednu godinu.

Prema tim odlukama koje je propremila vlast dosadašnjeg i budućeg gradonačelnika Komnenovića, obim gradske kase za 2022. se sa prvobitno planiranih 18.635.700 eura, zbog viška ostvarenih prihoda, uvećava na iznos od 20.135.700 eura. Što se budžeta za narednu godinu tiče, on će iznositi 24.055.700 eura i biće za čak 30 odsto veći od ovogodišnjeg. SO Tivat će na sjednici 22.decembra razmatrati i pet odluka o izgradnji lokalnih objekata od javnog interesa kojima će se stvoriti preduslovi za nastavak izgradnje nekoliko značajnih hotelsko-turističkih i rezidencijalnih kompleksa u zahvatu Državne studije lokacije Arsenal-Porto Montenegfro, u centru grada, Donjoj Lastvi i u Bonićima.

Bonus video: