Nastavljeni pregovori o mogućnostima za povećanje zarada u prosvjeti

Omogućavanje boljeg materijalnog statusa zaposlenih u prosvjeti, kao veoma važnoj i brojnoj strukturi ukupne društvene zajednice, važan je Vladin cilj, kazao je ministar Damjanović

6308 pregleda 8 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Ministarstvo finansija
Sa sastanka, Foto: Ministarstvo finansija

Zajedničkim sastankom ministara finansija i prosvjete, Aleksandra Damjanovića i Miomira Vojinovića, sa predsjednikom i potpredsjednikom Sindikata prosvjete, Radomirom Božovićem i Jovanom Draškovićem, nastavljeni su pregovori o mogućnostima unaprjeđenja standarda prosvjetnih radnika, prevashodno kroz povećanje koeficijenta za zarade.

Iz Ministarstva finansija saopšteno je da su predstavnici Sindikata ponovili zahtjeve, te da im je Damjanović predočio moguću dinamiku uvećanja koeficijenta na zarade u skladu sa Predlogom budžeta za 2023. godinu, naglasivši da je omogućavanje boljeg materijalnog statusa zaposlenih u prosvjeti, kao veoma važnoj i brojnoj strukturi ukupne društvene zajednice, važan Vladin cilj.

"Iako, na današnjem sastanku, konačan dogovor nije postignut, isti je okončan u partnerskom duhu, na obostrano zadovoljstvo jer je zagarantovana namjera da se omogući povećanje zarada, u granicama realnih finansijskih mogućnosti i raspoloživih budžetskih kapaciteta", dodaju iz resora finansija.

Takođe se razgovaralo i o ostalim zahtjevima koji se odnose na unaprjeđenja materijalnog statusa prosvjetnih radnika, a koji se definišu kroz Granski kolektivni ugovor, vodeći računa o zakonskim mogućnostima za izmirenje istih, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: