Borovinić Bojović istakla važnost zalaganja za što bolju inkluziju OSI

Nova gradska uprava će sa mnogo više senzibiliteta umjeti da odgovori na izazove sa kojima se suočavaju osobe sa invaliditetom, poručili su iz koalicije "Za budućnost Podgorice"

4213 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Za budućnost Podgorice
Foto: Za budućnost Podgorice

Nositeljka liste "Za budućnost Podgorice" na lokalnim izborima održanim u oktobru, Jelena Borovinić Bojović, zajedno sa mladim odbornicima i funkcionerima te koalicije obišla je Udruženje mladih sa hendikepom (UMHCG) i obavila sastanak sa predstavnicima te organizacije.

Iz koalicije "Za budućnost Podgorice" saopšteno je da je na sastanku najavljena implementacija predizbornog programa koji je značajnim dijelom obuhvatio ranjive kategorije, te da je konstatovan veći broj vidljivih, ali i manje upadljivih nedostataka sa kojima se osobe sa invaliditetom svakodnevno suočavaju.

"Kao budući činioci lokalne vlasti ponudili smo spektar rješenja, uvjeriviši se u potrebu sprovođenja brojnih ideja koje imaju za cilj poboljšanje uslova života, kao i prevazilaženje izazova sa kojima se osobe sa invaliditetom suočavaju. Već je izvesno da dolaskom ozbiljnih ljudi na odgovorne pozicije dolazi mnogo stabilniji i perspektivniji period za sve ranjive kategorije, pa tako i za OSI, na čije će izazove nova gradska uprava sa mnogo više senzibiliteta umjeti da odgovori", navodi se u saopštenju.

Borovinić Bojović je istakla važnost zalaganja za što bolju inkluziju OSI, kao i neophodnost osnaživanja institucija u smislu većeg zapošljavanja osoba sa invaliditetom. Obećala je i organizovanje radionica na temu problema sa kojima se OSI susreću u svakodnevnom funkcionisanju.

"Budućnost pripada svima", zaključuje se u zajedničkom saopštenju Borovinić Bojović i mladih odbornika koalicije "Za budućnost Podgorice".

Bonus video: