Pljevlja: Završena modernizacija šest puteva ugradnjom asfaltne mase

Iz Opštine je saopšteno da će nastavak radova na preostalih 26 putnih pravaca biti realizovan početkom naredne godine, čim se steknu povoljni vremenski uslovi

6205 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Opština Pljevlja
Foto: Opština Pljevlja

Tokom novembra i decembra završena je modernizacija šest puteva ugradnjom asfaltne mase na osnovu ugovora koji je Opština Pljevlja 18. Oktobra potpisala sa podgoričkom firmom Strabag, ukupne vrijednosti 1.191.517, 50 eura.

Iz Opštine Pljevlja je saopšteno da će nastavak radova na preostalih 26 putnih pravaca biti realizovan početkom naredne godine, čim se steknu povoljni vremenski uslovi.

“Do sad je realizovano oko 320 hiljada eura i ugrađeno oko 2,6 km asfaltne mase na sljedećim putnim pravcima: Planjsko brdo-Kraljeva gora-Bobovo u dužini od 1000 m, Paćevina-kuće Petrovića u dužini od 500m, Jakupov do-Rađevići u dužini od 400 m, Kosanica-Krupice-Reljin kamen u dužini od 200 m i Prijekrst –Stahov do u dužini od 500 m”, navodi se u saopštenju.

Sanirana su i oštećenja na putu Kosanica-Krupice- Reljin kamen na površinu od oko 7000 metara kvadratnih .

“Opština je za sanaciju i presvlačenje kolovoznih i pješačkih površina asfaltnom masom na gradskim saobraćajnicama izdvojila 541.551 eura.

Ugovorena je sanacija 17.900 metara kvadratnih asfaltnih površina i ugradnja asfalta na 7.500 metara kvadratnih makadamskih saobraćajnica, a u protekla dva mjeseca realizovano je oko 7000 metara kvadratnih na kojima je utrošeno preko 1000 tona asfaltne mase. Nastavak radova takođe se očekuje čim vremenske prilike to budu dozvoljavale”, navodi se u saopštenju opštine.

U asfaltiranje seoskih puteva Opština Pljevlja je krenula kasno, jer zbog kako su to ranije obrazložili, sajber napada nijesu mogli na vrijeme realizovati postupak javnih nabavki.

Putna mreža pljevaljske opštine je veoma razgranata. Ima 380 kilometara lokalnih i nekategorisanih puteva, od čega je do sada asfaltirano oko 200 kilometara. Makadamskih puteva ima oko 180 kilometara.

Bonus video: