Lazić Bašić: Svako ko želi da bude dio neprocjenljivog osjećaja pomoći je prijatelj ustanove

"Svi imaju pravo da doniraju, naročito djeci, posebno u vrijeme novogodišnjih praznika. Nemamo pravo da djeci to oduzmemo. RC "Podgorica" teži saradnji sa svim odgovornim društvenim činiocima ne miješajući se u političku dimenziju ničijeg djelovanja"

6945 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Facebook.com
Foto: Facebook.com

Direktor JU Resursni centar za djecu i mlade "Podgorica" Tatjana Lazić Bašić kazala je da svako ko želi da bude dio neprocjenljivog osjećaja pomoći u ovom dijelu godine, je prijatelj te ustanove.

Lazić Bašić juče za "Vijesti" nije htjela da komentariše posjetu koalicije “Za budućnost Podgorice”, koja je učestvovala na lokalnim izborima 23. oktobra i odgovori da li je ustanova postupila u skladu sa Zakonom.

"Vijesti"su danas objavile da su predstavnici koalicije “Za budućnost Crne Gore”, na čelu sa Jelenom Borovinić Bojović, posjetili juče Resursni centar Podgorica i djeci uručili novogodišnje poklone, iako je zakonom zabranjeno političko i vjersko djelovanje u vaspitno-obrazovnim ustanovama.

Iz koalicije "Za budućnost Podgorice" saopštili su da prilikom posjete Resursnom centru za djecu i mlade "Podgorica" nije u prostorijama održan bilo kakav politički-stranački skup, već uručeni učenicima novogodišnji pokloni.

"Donacije koje primamo nisu dio konkretno našeg djelovanja nego djelovanja šire društvene zajednice ali su važan faktor u podizanju svijesti građana o djeci sa smetnjama u razvoju što izuzetno cijenimo i što šalje važnu poruku roditeljima i zaposlenima. Svako ko želi da bude dio neprocjenljivog osjećaja pomoći u ovom dijelu godine, naš je prijatelj. Svi naši donatori, svi koji žele da se posvete djeci, da uruče poklone imaju otvorena vrata nadam se, svake javne ustanove. Na ljude više, bojim se ne gledamo kao na prijatelje. Mijenja se svijest društvenim promjenama ali ne dozvolimo da najljepše u nama, da djecu u nama, ne promijene", navela je Lazić Bašić.

Dodaje da u RC "Podgorica" dodjelom donacija Crkve Isusa Hrista, koalicije Za budućnost Podgorice, opremanjem biblioteke Turske agencije Tika... "nije djelovano kao što je okarakterisano politički, niti bi tako nešto bilo dozvoljeno".

"Svi imaju pravo da doniraju, naročito djeci, posebno u vrijeme novogodišnjih praznika. Nemamo pravo da djeci to oduzmemo. RC "Podgorica" teži saradnji sa svim odgovornim društvenim činiocima ne miješajući se u političku dimenziju ničijeg djelovanja. Donaciju gospođe Borovinić Bojović doživjeli smo kao nešto što odražava njenu visoku društvenu svijest, u šta nas i njena profesija ljekara i humaniste uvjerava. S indignacijom odbacujem bilo kakav politički kontekst njene posjete i tvrdim da ni u jednom trenutku nije bilo ni u naznakama ičega što bi se moglo podvesti pod političko djelovanje u vaspitno-obrazovnoj ustanovi. Konačno, još jednom naglašavam da je riječ o humanitarnoj akciji, a u prilog tome svjedoči i činjenica da je RC "Podgorica" i prethodnih godina ugostio mnoge donatore iz različitih sfera djelovanja, navela je Lazić Bašić.

Bonus video: