Rakčević: Kasarna Morača postaje centralni gradski park

Podgorica će dobiti 12,2 hektara novih parkovskih površina u strogom centru grada, kazao je predsjednik odbora GP URA u glavnom gradu

5496 pregleda 13 komentar(a)
Rakčević, Foto: URA
Rakčević, Foto: URA

Skupština je danas prihvatila amandman Građanskog pokreta URA, kojim se iz Budžeta za 2023. godinu izdvaja milion eura za izgradnju novog centralnog gradskog parka na prostoru Kasarne Morača, saopštio je predsjednik podgoričkog odbora te stranke Luka Rakčević.

"Od tog novca će se, odmah nakon usvajanja Budžeta i novogodišnjih praznika, pokrenuti procedura raspisivanja Međunarodnog konkursa za izradu idejnog rješenja parka, a nakon toga i izgradnja I faze novog, modernog, pristupačnog gradskog parka na čak 122.000 kvadratnih metara, sa svim pratećim sadržajima", naveo je Rakčević.

"To je rezultat naše dugogodišnje borbe, kojom smo sačuvali taj prelijepi prostor uz rijeku Moraču, onda kada je DPS Kasarnu namještao svojim privilegovanim tajkunima i na njoj ucrtavao 150 hiljada kvadrata betona i stambeno-poslovnih objekata", dodao je on.

Kazao je da će Podgorica realizacijom tog projekta dobiti 12,2 hektara novih parkovskih površina u strogom centru grada, nakon čega se može započeti drugafaza izgradnje šetališta uz Moraču, od Njegoševog parka do mosta Andrije Kažića u Zagoriču, kao i otvoriti nova "zelena" kapija na Gorici, na prostoru pored Gimnazije "Slobodan Škerović".

"Time uvezujemo i zaokružujemo zelene koridore našeg Grada, širimo uređene javne površine i uvećavamo kvalitet života svih građana/ki", zaključio je Rakčević.

Bonus video: