Kancelarija za RE uručila novogodišnje paketiće djeci na Koniku i posjetila Dječiji dom Mladost

"Glavni grad donirao je sredstva za nabavku novogodišnjih paketića za djecu iz socijalno ugroženih porodica", saopštili su iz Sekretarijata za socijalno staranje Glavnog grada

1709 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Sekretarijat za socijalno staranje Glavnog grada
Foto: Sekretarijat za socijalno staranje Glavnog grada

Kancelarija za RE koja funkcioniše u okviru Sekretarijata za socijalno staranje Glavnog grada organizovala je priredbu za djecu sa Konika nakon čega su djeci uručeni novogodišnji paketići.

Iz Sekreterijata su saopštili da je dugogodišnja saradnja sa NVO Help, omogućila organizovanje kreativne radionice povodom novogodišnjih praznika na kojoj su samostalno i po svojoj želji kreirali novogodišnje ukrase za kićenje Društvenog centra na Koniku, gdje tokom cijele godine, kako su naveli, realizuju eduktivne radionice i obuke.

"Djeca su kroz ovu akciju pokazala posebnu senzibilnost i posvećenost vršnjacima, takođe da je ovo vrijeme darivanja, prijateljstva i jednakosti a mališani nijesu krili svoje oduševljenje, kako predstavom, tako i poklonima koje su im uručili zaposleni iz Sekretarijata za socijalno staranje", navodi se u saopštenju.

Dodaju i da su predstavnici Sekretarijata posjetili i Dječiji dom Mladost u Bijeloj gdje je medijator za socijalnu inkluziju angažovan pri kancelariji za RE odrastao.

"I pored toga što gradska uprava na mališane misli konstantno i tokom cijele godine, Glavni grad donirao je sredstva za nabavku novogodišnjih paketića za djecu iz socijalno ugroženih porodica", saopštili su iz Sekretarijata za socijalno staranje Glavnog grada.

Bonus video: