Dodatni popust na struju za Pljevljake, EPCG apeluje na građane da ne koriste ugalj

"Ova mjera je motivisana činjenicom da je opština Pljevlja, po osnovu zagađenja vazduha, trenutno u alarmantnoj situaciji, a EPCG na ovaj način želi da pruži doprinos smanjenju emisije štetnih gasova"

15977 pregleda 13 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Odbor direktora Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) donio je odluku da se kupcima iz kategorije "Domaćinstva" na teritoriji opštine Pljevlja za januar odobri dodatni popust na aktivnu energiju od 30 odsto.

To bi, kako je saopšteno iz EPCG, sa ranije odobrenim popustima, značilo da će Pljevljaci januarski račun plaćati s ukupnim popustom od 50 odsto.

"Ova mjera je motivisana činjenicom da je opština Pljevlja, po osnovu zagađenja vazduha, trenutno u alarmantnoj situaciji, a EPCG, kao društveno odgovorna kompanija, koja značajan procenat proizvodnje ostvaruje upravo u Pljevljima, na ovaj način želi da pruži doprinos smanjenju emisije štetnih gasova. Pozivamo naše kupce iz Pljevalja, koji koriste ugalj kao izvor toplotne energije, da pređu na druge izvore, kako bismo, zajedničkim snagama, doprinijeli poboljšanju situacije u ovoj opštini", navodi se u saopštenju EPCG.

U EPCG vjeruju da je popust od 50 odsto za januarski račun snažan stimulans za tako nešto.

Bonus video: