Abazović: Cetinje sinonim za slobodu, nepokornost i pravdoljublje

"Danas je prilika da se podsjetimo i odamo počast svima koji su vjekovima podnosili žrtvu da bi Cetinje danas bilo to što jeste, gradeći ga uvijek u korak sa savremenom svijetom", kazao je premijer

3617 pregleda 29 komentar(a)
Abazović, Foto: Boris Pejović
Abazović, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Vlade Dritan Abazović uputio je čestitku povodom 4. januara - Dana osnivanja Prijestonice Cetinje, gradonačelniku Nikoli Đuraškoviću, predsjednici Skupštine opštine Mileni Vujačić, odbornicima i građanima.

Kazao je da se radi o danu koji je kroz istoriju za Cetinje i Crnu Goru višestruko značajan.

"Današnji dan nadahnjuje nas da nastavimo graditi Cetinje kao istorijski, kulturni i duhovni centar Crne Gore, sinonim slobode, nepokornosti, pravdoljublja. Danas je prilika da se podsjetimo i odamo počast svima koji su vjekovima podnosili žrtvu da bi Cetinje danas bilo to što jeste, gradeći ga uvijek u korak sa savremenom svijetom.

"Kako su razvoju Cetinja doprinosili najbolji izdanci Crne Gore, od dinastije Crnojevića i Petrovića, do naših dana, tako i naša generacija, svjesna značaja svoje Prijestonice čini sve da neprocjenjivoj riznici kulture, tradicije, diplomatije, duhovnog nasljeđa i prirodnog blaga pridoda novu vrijednost.

"Uveliko već pokrenuti projekti koji su od kapitalnog značaja za Cetinje i Crnu Goru, kao što su žičara Kotor – Lovćen i magistralni put Cetinje – Čevo – Nikšić, samo su jedan u nizu doprinosa naše generacije koja svoju budućnost veže za razvoj ovog grada.

"U uvjerenju da je lokalna samouprava i aktuelna državna administracija započela projekte koji će tek u punoj mjeri da multiplikuju i otvore nove biznis mogućnosti i sadržaje Cetinja i njegove okoline, još jednom vam najsrdačnije čestitam Dan osnivanja", naveo je Abazović u čestitki.

Bonus video: