Evropa sad: Pljevljacima obezbijediti besplatnu struju tokom sezone grijanja

Pokret Evropa sad traži od Vlade i da konačno realizuje projekat toplifikacije grada

5259 pregleda 26 komentar(a)
Foto: Evropa sad
Foto: Evropa sad

Inicijalni odbor Pokreta Evropa sad u Pljevljima zatražio je od Vlade Crne Gore da obezbijedi besplatnu električnu energiju za sve građane Pljevalja za vrijeme trajanja grejne sezone od 1. oktobra do 1. aprila.

Pokret Evropa sad traži od Vlade i da konačno realizuje projekat toplifikacije grada.

„Smatramo da je poražavajuće što je grad, koji je okosnica državne privrede, nemarom i nebrigom doveden u ravan ekološke katastrofe, što pokazuju i parametri zvaničnih institucija. Kako je stanje u Pljevjima alarmantno tražimo od Vlade Crne Gore da hitno preduzme sve moguće korake kako bi dugoročno riješila i suzbila aerozagađenje te da do konačne realizacije projekta toplifikacije grada obezbijedi gradjanima Pljevalja besplatnu el. energiju za vrijeme trajanja grejne sezone (od 01.10.-01.04.)Ako se ima u vidu činjenica da dnevno samo Termoelektrana „Pljevlja“ proizvrede električne energije u vrijednosti od milon eura zašto ta ista elektrana, koja u mnogome doprinosi ovakvoj ekološkoj slici Pljevalja, ne bi mogla određeni period godine, odnosno desetak dana u godini, raditi samo za Pljevljake. Smatramo da bi se subvencijama na električnu energiju u iznosu od 100% u sezoni grijanja, a do završetka toplifikacije grada u većoj mjeri poboljšao kvalitet vazduha u našoj Opštini”, navodi se u saopštenju. Apeluju “na sve političke subjekte u Pljevljima kao i nosioce lista sa nedavno održanih lokalnih izbora, da dokažu svoj politički kapacitet i interes svog grada i sugradjana stave ispred interesa centrale iz Podgorice”.

“Tako što će stati rame uz rame sa nama u borbi za osnovna i ustavom zagarantovana prava za svakog Pljevljaka bez izuzetka, te da u ovom naumu ostanemo istrajni, a kao krajnju mjeru kako bi urazumili Vladu ne isključujemo opšte proteste i blokadu rada TE Pljevlja. Ajde da dokažemo da su nam gradjani preči od fotelja”, stoji u saopštenju Inicijativnog odbora Pokreta Evropa sad.

Bonus video: