FBI predstavio Upravi policije Izvještaj o analizi sajber napada u Crnoj Gori

"Ovaj dokument koji je, osim Upravi policije, dostavljen i drugim relevantnim institucijama, značajno će doprinijeti daljoj istrazi sajber napada ali i pomoći izgradnji i unapređenju infrastrukturnih kapaciteta u ovom domenu"

5443 pregleda 5 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Federalni istražni biro (FBI) Sjedinjenih Država predstavio je Upravi policije Izvještaj o analizi sajber napada u Crnoj Gori.

"Izvještaj je sačinjen na osnovu značajnog obima prikupljenih podataka kroz mrežu Ministarstva javne uprave i kretanja podataka sa različitih sistema, a nakon što je Cuba ransomware uspješno izveden na značajan broj sistema krajem avgusta prošle godine", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Navodi se da se direktor Uprave policije, Zoran Brđanin sastao danas sa predstavnicima FBI i Ambasade SAD-a povodom uručivanja Izvještaja FBI-a o analizi sajber napada u Crnoj Gori.

"Ovaj dokument koji je, osim Upravi policije, dostavljen i drugim relevantnim institucijama, značajno će doprinijeti daljoj istrazi sajber napada ali i pomoći izgradnji i unapređenju infrastrukturnih kapaciteta u ovom domenu. Direktor Uprave policije zahvalio je američkim partnerima na podršci koju su pružili ovom prilikom i istakao da Izvještaj predstavlja izuzetno vrijedan materijal za Upravu policije, te ukazao na značaj posvećenosti cjelokupnog sistema unapređenju sajber bezbjednosti u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju.

Bonus video: