Maškoviću nije produžen mandat u UP, Damjanović tražio objašnjenje od Adžića, a Kovač izdvojio mišljenje

Umjesto njega, vršilac dužnosti pomoćnika direktora biće Aleksandar Radović

20967 pregleda 27 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Vlada je na današnjoj sjednici utvrdila da je prestao mandat Saši Maškoviću na poziciji vršioca dužnosti pomoćnika direktora Uprave policije - rukovodioca sektora za finansijsko obavještajne poslove u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Njemu nije produžen mandat na toj poziciji, već je resorni ministar Filip Adžić predložio da tu funkciju obavlja Aleksandar Radović, što je Vlada i prihvatila.

Ministar finansija Aleksandar Damjanović pitao je Adžiča da obrazloži zašto Maškoviću nije produžen mandat, jer smatra da je on radio dobar posao na pomenutoj poziciji.

"Maškoviću je istekao mandat i negdje sam ja ranije najavio da će unutar MUP-a biti određenih reformi koje pored zapošljavanja novog broja ljudi, uključujući i lica koja su završila akademiju, uključuju i kadrovske promjene. U tom kontekstu smatram da će g. Mašković shodno svom iskustvu i znanju obavljati neku od odgovornih funkcija u narednom periodu, ali u ovom momentu za ovu poziciju imam drugo rješenje za koje smatram da je negdje u skladu sa mojim očekivanjem i zadacima kojim se predstavljaju pred Upravu policije. Svakako da nema bilo kakve druge pozadine...", odgovorio je Adžić.

Ministar pravde Marko Kovač je nakon toga izdvojio mišljenje i kazao da ima određene rezerve prema kandidatu Radoviću.

Bonus video: