Abazović: Situacija sa nelegalnom eksploatacijom šljunka počela da se rješava

"Mjere koje su preduzete danas treba da se nastave u odnosu na sve kompanije i pojedince, ne samo na lokalitetu Podgorice nego i na sjeveru države, gdje se takođe vrši nelegalna eksploatacija"

8568 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Premijer Dritan Abazović na današnjoj sjednici čestitao je Ministarstvu ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, Ministarstvu poljoprivrede, Upravi za inspekcijske poslove i svim drugim nadležnim organima što je situacija sa nelegalnom eksploatacijom šljunka, kako je kazao, počela da se rješava.

"Vlada pruža punu podršku svim institucijama sistema, računajući državno tužilaštvo, da se beskompromisno obračuna sa divljom i nelegalnom eksploatacijom šljumnka iz naših rijeka. Mjere koje su preduzete danas treba da se nastave u odnosu na sve kompanije i pojedince, ne samo na lokalitetu Podgorice nego i na sjeveru države, gdje se takođe vrši nelegalna eksploatacija. Svako nelegalno postrojenje treba da se ukloni i sruši. Sa time neće biti kompromisa", rekao je Abazović.

On je dodao da postoji mogućnost da Vojska Crne Gore štiti korita crnogorskih rijeka, kako bi se sačuvao Regionalni vodovodod.

Urbanističko-građevinska inspekcija, jutros je počela uklanjanje postrojenja za proizvodnju betona u Mahali, u Opštini Zeta.

Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma izdalo je rješenje o uklanjanju objekta površine 315 metara kvadratnih i inženjerskog objekta kompanije Cijevna komerc.

Ministarka ekologije Ana Novaković Đurović je na sjednici kazala da će Urbanističko građevinska inspekcija nastaviti da aktivno uklanja bespravne objekte.

"Ove aktivnosti nisu bili dovoljno brze, ali za realizaciju je neophodna dobra priprema... Sad su se stvorili preduslovi za to. Kada ima političke volje i podrške Vlade ove aktivnosti se mogu realizovati", navela je ona.

Bonus video: