Vlada: Izmjenama DUP-a "Nova varoš 2" u Podgorici korigovati postojeće plansko rješenje

Za rukovodioca izrade DUP-a određena je Miroslava Vujadinović

4436 pregleda 1 komentar(a)
Sa sjednice Vlade, Foto: Rade Koprivica/Vlada Crne Gore
Sa sjednice Vlade, Foto: Rade Koprivica/Vlada Crne Gore

Vlada je na današnjoj sjednici donijela odluku o izradi izmjena i dopuna Detaljnog urbanističkog plana „Nova Varoš 2“ u Podgorici i odluku o određivanju rukovodioca izrade izmjena i dopuna DUP-a i visini naknade za rukovodioca i stručni tim.

"Kako se navodi u materijalu, DUP 'Nova Varoš 2' u Podgorici zahvata značajan dio padina brda Gorica, koje su opterećene intenzivnom gradnjom stambenih i stambeno-poslovnih objekata, a kako je riječ o spomeniku prirode, potrebno je kroz izmjene i dopune ovog planskog dokumenta korigovati postojeće plansko rješenje", saopšteno je iz Vlade.

Takođe je, dodaju, kroz izradu Izmjena i dopuna DUP-a potrebno preispitati postojeće urbanističko rješenje, kako u dijelu parcelacije i urbanističkih parametara, tako i u dijelu saobraćajne i ostale infrastrukture, te u skladu sa postojećim stanjem planirati izgradnju i uređenje površina.

"Izmjene i dopune DUP-a rade se u granicama važećeg plana, odnosno obuhvataju područje površine cca 43.8 hektara", naveli su iz Vlade.

Za rukovodioca izrade DUP-a određena je Miroslava Vujadinović, a naknada rukovodiocu i stručnom timu za izradu plana, u iznosu od 22.000 eura predviđena je Budžetom.

Bonus video: