Održana završna konferencija projekta „Saradnja između ZZZCG i centara za socijalni rad“

U svom uvodnom izlaganju, ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić je podsjetio da je glavni cilj projekta unaprjeđenje saradnje, kako bi se radno sposobnim korisnicima materijalnog obezbjeđenja porodice pružile kvalitetnije usluge
290 pregleda 0 komentar(a)
zzzcg socijalni rad, Foto: Gov.me/S. Matić
zzzcg socijalni rad, Foto: Gov.me/S. Matić
Ažurirano: 20.09.2017. 13:53h

Danas je u Podgorici održana završna konferencija projekta „Saradnja između Zavoda za zapošljavanje Crne Gore i centara za socijalni rad“ koji se realizuje u okviru Operativnog programa “Razvoj ljudskih resursa 2012-2013”, a finansira iz instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA).

U svom uvodnom izlaganju, ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić je podsjetio da je glavni cilj projekta unaprjeđenje saradnje između Zavoda za zapošljavanje Crne Gore i centara za socijalni rad, kako bi se radno sposobnim korisnicima materijalnog obezbjeđenja porodice pružile kvalitetnije usluge, rekli su iz Ministarstva rada i socijalnog staranja.

"Primjena novih metoda rada između Zavoda za zapošljavanje i centara za socijalni rad, koje podrazumijevaju formiranje multidisciplinarnih timova, predstavlja jednu vrstu personalizovanja pristupa osjetljivim ciljnim grupama. Na taj način će se povećati zaposlenost i unaprijediti socijalna integracija ciljnih grupa," stoji u saopštenju Ministarstva.

Pored ministra Purišića, uvodno izlaganje na konferenciji imao je i šef sekotra za saradnju Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, Herman Špic.

O projektu i postignutim rezultatima su govorili Ljiljana Simović, generalna direktorica Direktorata za evropske integracije i EU fondove, Goran Kuševija generalni direktor Direktorata za socijalno staranje i dječju zaštitu, Suljo Mustafić, direktor Zavoda za zapošljavanje Crne Gore i Iva Vujović, samostalna savjetnica u direktoratu za finansiranje i ugivaranje sredstava EU pomoći (CFCU).

"Tokom ovog dijela konferencije govornici su se osvrnuli na značaj Operativnog programa “Razvoj ljudskih resursa 2012-2013”, kako u ovom trenutku tako i za IPA II finansijsku perspektivu. Takođe, predstavnici korisničkih institucija projekta su, sa aspekata institucija koje predstavljaju, govorili o značaju samog projekta za zaposlene u ovim insitucijama i o značaju za ciljnu grupu koja će primjenom novih metoda rada biti u mogućnosti da uz podršku službi rješavaju probleme, da se osnaže i razviju sposobnosti za aktivno prevazilaženje nepovoljne socijalne situacije," kazali su iz Ministarstva.

Robert Babič, direktor projekta WYG International, Vanja Hazl, voditeljka projekta i ključna ekspertkinja 1, i Tatjana Tihomirović, ključna ekspertkinja 2 su, navode iz Ministarstva, detaljno predstavili aktivnosti i rezultate projekta i dali preporuke za naredni period.

Konferenciji su prisustvovali predstavnici Delegacije EU u Crnoj Gori, predstavnici Ministarstva rada i socijalnog staranja, Zavoda za zapošljavanje i područnih jedinica, centara za socijalni rad, Ministarstva evropskih poslova i Ministarstva finansija.

Bonus video: