Krkeljić dobitnica godišnjeg priznanja UCG

"Osim angažmana na umjetničkom polju, gdje je kao flautista ostvarila zapažene nastupe, značajano pokazala i u naučnoistraživačkom angažmanu", navodi se u saopštenju UCG -a

4469 pregleda 2 komentar(a)
Krkeljić pri prijemu priznanja, Foto: Univerzitet Crne Gore
Krkeljić pri prijemu priznanja, Foto: Univerzitet Crne Gore

Profesorka Muzičke akademije na Cetinju Tatjana Krkeljić dobitnica je godišnjeg priznanja Univerziteta Crne Gore (UCG).

Kako se navodi u saopštenju UCG -a, nju je Vijeće Muzičke akademije predložilo zbog ostvarenih rezultata na polju umjetničkog i stručnog rada, kao i zbog "doprinosa međunarodnom ugledu Akademije i Univerziteta, kroz realizaciju međunarodnih i nacionalnih projekata".

"Na poziciji prodekana za nastavu i umjetnost a sada i na poziciji dekana, u kontinuitetu je radila na unapređenju kvaliteta studija i rada na fakultetu", navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, Krkeljić se osim angažmana na umjetničkom polju, gdje je kao flautista ostvarila zapažene nastupe, značajano pokazala i u naučnoistraživačkom angažmanu.

Dodaje se da je Krkeljić posebno zainteresovana za "istraživanja vezana za istorijat muzičke pedagogije i uticaj panslavizma na muzičku scenu Crne Gore".

"Angažovana je kao istraživač u okviru projekta MusiH na polju muzikoterapije", navodi se u saopštenju.

Ističe se i da objavljuje, "naučne radove u naučnim časopisima koji se nalaze na SCI i Scopus listama, od čega jedan u Q1 kategoriji, časopisa sa najuticajnijim impact faktorom".

"Krkeljić je koautor akreditovanih programa stručnog usavršavanja nastavnika u Zavodu za školstvo i član Komisija za izradu predmetnih programa", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: