Kompanija Voli i podrška Ekomenu

Voli Podgorička desetka

10749 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Voli
Foto: Voli

Vijugave staze kultnog brda Gorice, spomenika prirode u srži glavnog grada, sada već tradicionalno, po šesti put, bile su domaćin ,,Voli Podgoričke desetke“, trke koja je uspjela da okupi rekordan broj zaljubljenika u trčanje. Značaj događaja koji slavi zdrave stilove života i boravak u prirodi, osim preko 200 takmičara i velikog broja posjetilaca koji su bodrili učesnike, prepoznala je i kompanija Voli. Kao podrška Sportsko-rekreativnom društvu studenata ekonomije i menadžmenta Univerziteta Crne Gore – Ekomen, pokazuje da vrijednuje trud i zalaganje mlađih generacija u kreiranju kvalitetnih sportskih manifestacija.

,,Naša kompanija je u prethodnom periodu rado podržavala i njegovala vrijednosti koje sport promoviše, ali nam je ove godine posebno drago da budemo dio ovog događaja i pružimo podršku mladim ljudima, studentima, sportistima, koji uspješno realizuju zdrave inicijative. Vjerujemo da ćemo u budućem periodu, u oblasti našeg društveno odgovornog poslovanja, veliku pažnju pružati ovakvim i sličnim inicijativama“, poručila je predstavnica kompanije Voli, Aleksandra Jovanović. Posebnu zahvalnost ,Voliju iskazala je predsjednica Ekomena, Kristina Vlaović, kao i zadovoljstvo što broj prijavljenih takmičara iz godine u godinu raste: ,,Od početka, pa do danas, uočavamo tedenciju rasta prijavljenih takmičara, tako da ćemo se truditi da organizaciju podignemo na viši nivo i time pružimo mogućnost većem broju takmičara da učestvuju u našim aktivnostima“, kazala je Vlaović.

Novi rekord trke postavio je ruski takmičar, Ivan Bubnov, koji je deset kilometara istrčao za 33.58 sekundi. ,,Prvi put učestvujem. Zadovoljan sam, nadam se da ću sljedeće godine biti brži. Bitno je da ovakve trke imamo u zimskoj sezoni, jer predstavljaju dobru pripremu. Organizacija je dobra, hvala sponzorima“, izjavio je Bubnov nakon što je prošao cilj.

Šestostruka pobjednica ,,Voli Podgoričke desetke“ i naša najbolja atletičarka, Slađana Pejović, nije krila oduševljenje pobjedom, navodeći da konkurenciju nije imala. ,,Zahvalila bih se organizatorima zato što su me pozvali da dođem. Prezadovoljna sam, zbog toga i dolazim svake godine. Istrčala sam vrijeme koje je blizu ličnog rekorda. Ove godine se spremam za Igre malih zemalja, gdje ću trčati pet i deset kilometara“, najavila je Pejović.